Τριμερής συνάντηση Χριστοδουλίδη, Τατάρ, Γκουτέρες τον…

Τριμερής συνάντηση Χριστοδουλίδη, Τατάρ, Γκουτέρες τον...

Tον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση μεταξύ Χριστοδουλίδη, Τατάρ και Γκουτιέρες στη Νέα Υόρκη για επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο Mega. 

Με το βλέμμα στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, στον απόηχο της συνάντησης με τον πρόεδρο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η Χάγη δεν είναι κοντά. 

“Ποτέ δεν ήτανε κοντά. Εάν με ρωτάτε εάν θέλουμε να διερευνήσουμε τις παραμέτρους εκείνες, ώστε να μπορούμε να μπούμε στην ουσιαστική συζήτηση για τη μία και σημαντική μας διαφορά την οποία αναγνωρίσουμε απέναντι στην Τουρκία, την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ναι έχουμε τη διάθεση να κάνουμε αυτή την προσπάθεια”, τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Για απουσία Καραμανλή-Σαμαρά από τα γενέθλια της ΝΔ

Επίσης, ο πρωθυπουργός έδωσε απάντηση στην επιλογή των κυρίων Αντ. Σαμαρά και Κ. Καραμανλή να μη δώσουν τελικά το “παρών” στην εορταστική εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας: 

“Εγώ έκανα το καθήκον μου. Τους κάλεσα προσωπικά. Από εκεί και πέρα θα επαναλάβω ότι η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη όχι στους αρχηγούς, όχι στους διατελέσαντες πρωθυπουργούς, αλλά στον απλό Νεοδημοκράτη. Και νομίζω ότι μια ημέρα γιορτής και χαράς είναι μία ημέρα ενότητας για την παράταξη και πιστεύω ότι έτσι θα τη θυμόμαστε… Είμαι ο τελευταίος που θα το κρίνει. Εγώ το καθήκον μου το έκανα”, τόνισε.

Σταθερή η στρατηγική της διεύρυνσης

Ο κ. Μητσοτάκης, παρά τις φωνές στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης, έδειξε προς την κατεύθυνση των ανοιγμάτων, επισημαίνοντας πως οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας υπηρετούν τους πολλούς. 

“Η ΝΔ έχει ανοιχτές τις πόρτες της σε οποιονδήποτε πολίτη δυνητικά μπορεί να την επιλέξει… Αναρωτιέμαι αυτοί οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε κόμματα που προσδιορίζονται πιο πατριωτικά ή πιο δεξιά της ΝΔ, εάν μας πιστώνουν το γεγονός ότι σήμερα η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή από ότι ήταν πριν από πέντε χρόνια. Ότι η Ελλάδα έχει πολύ πιο καλά θωρακισμένες Ένοπλες Δυνάμεις”, ανέφερε. 

Το εσωτερικό μέτωπο

Εστιάζοντας στα των εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέπεμψε μήνυμα ότι η ενότητα του κυβερνώντος κόμματος δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση, παρά τις αυξημένες προσδοκίες που υπάρχουν λόγω της μακρόχρονης παραμονής της στην εξουσία.

“Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν υποβάλει περισσότερες από 6.000 ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, γεγονός που αποδεικνύει την ενεργό συμμετοχή τους στη βελτίωση του κυβερνητικού έργου… Όλα τα θέματα είναι θέματα καθημερινότητας και όλα είναι σοβαρά. Και δεν υποτιμώ κανένα ζήτημα γιατί είμαστε εδώ, για να λύνουμε πολλά και σύνθετα προβλήματα και να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πολιτών… Έγιναν δύο ερωτήσεις. Η μία για τα κόκκινα δάνεια. Πολλά από τα ερωτήματα των βουλευτών είναι πολιτικές που ήδη εφαρμόζει η κυβέρνησή μας… Για τα κόκκινα δάνεια η κυβέρνηση μας έχει ήδη εφαρμόσει πολιτικές και θα πρέπει να σας πω ότι έχουμε μια πολιτική διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους που πράγματι προστατεύει τους ευάλωτους, αλλά τους δίνει και τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους, για να μπορούν να δουν ξανά το μέλλον με αισιοδοξία… Το ζήτημα των κόκκινων δανείων των αγροτικών συνεταιρισμών για παράδειγμα είναι ένας βραχνάς που έρχεται από το παρελθόν και με θάρρος λύσαμε το γόρδιο δεσμό”, είπε ο πρωθυπουργός.

“Το ζήτημα το οποίο έθεσαν οι βουλευτές με τη φαρμακευτική δαπάνη των πιο ευάλωτων συνταξιούχων είναι ένα εύλογο ζήτημα… Δεν είμαι έτοιμος να σας πω αν θα κάνω δεκτή την πρότασή τους… Θα σας πω όμως ότι το μελετάμε”, πρόσθεσε. 
 

 

 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ