Ζωγραφίζοντας με… “διαμαντάκια” – Εγκαίνια της έκθεσης του E. Παπανδρέου στην Ελασσόνα

zografia diamantakia

Για την ενασχόληση του με την ζωγραφική με ειδική ρυτίνη, που θυμίζει μικροσκοπικά διαμαντάκια, μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας ο κ. Ευθ. Παπανδρέου, ο οποίος παρουσιάζει σήμερα τα έργα του στην Ελασσόνα, στο πλαίσιο έκθεσης που θα διαρκέσει μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου.

Οπως εξήγησε ο ίδιος το υλικό που χρησιμοποιεί είναι ένα είδος από ακατέργαστη ρητίνη, με διάφορους γεωμετρικούς σχηματισμούς όπως πολύεδρα, στρογγυλά και τετράγωνα, τα οποία δημιουργούν έναν φωτεινό και ζωντανό καμβά, όπου τα “διαμαντάκια” αντανακλούν το φως και δίνουν την αίσθηση ότι το έργο μεταμορφώνεται. Το υλικό που χρησιμοποιεί και το επικολλά στον πίνακα κομμάτι, κομμάτι είναι μικρότερο κατά τρεις φορές από το κεφάλι μιας καρφίτσας.

Απαραίτητο εργαλείο, όπως εξηγεί για να σχηματιστεί η ζωγραφιά, είναι ένας μεγεθυντικός φακός, καθώς και ένα ειδικό στυλό με το οποίο, κολλάει κομμάτι, κομμάτι τα μικροσκοπικά κομμάτια. Ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε αυτή την τεχνική πριν από 6 χρόνια, όπως ανέφερε όταν δημιούργησε μια εικόνα του Αγίου Παϊσίου. Έκτοτε συνέχισε την δραστηριότητα του δημιουργώντας και άλλες εικόνες, οι οποίες, εξήγησε ότι εκτός από ένα κάδρο, μπορούν να αποτυπωθούν με την συγκεκριμένη τεχνική και σε άλλα σημεία, ενός σπιτιού, όπως ένα τραπέζι, στο τζάκι κ.α.

Όσον αφορά την έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2024, στις 18:00’ στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Ελασσόνας σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας. Η έκθεση θα διαρκέσει μία εβδομάδα και φιλοξενεί έργα του Ευθυμίου Παπανδρέου, που ειδικεύεται στην καινοτόμο τεχνική της “Ζωγραφικής με Διαμάντια”. Η “Ζωγραφική με Διαμάντια” έχει γνωρίσει παγκόσμια άνθιση τα τελευταία χρόνια και η έκθεση αυτή είναι μία σπάνια ευκαιρία για το κοινό της Ελασσόνας και των γύρω περιοχών να ανακαλύψει τη μαγεία αυτής της νέας μορφής τέχνης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και η διάρκεια της είναι μέχρι 09/10/2024 ώρες 12:00’ – 19:00’ στο φουαγιέ Πνευματικού Κέντρου Ελασσόνας..

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ