“Αρένα” το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, δια χειρός Κασσελάκη και…

Προειδοποιεί με "διαγραφές", επιτίθεται για τα...

Της Νίκης Ζορμπά

Κάθε κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη από την ώρα της καθαίρεσης του και έπειτα, ήταν στην κατεύθυνση της αμφισβήτησης των κομματικών Οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ και των αποφάσεών τους. 

“Αρένα” το συνέδριο δια χειρός Κασσελάκη

Δεν αποδέχθηκε την έκπτωσή του, δεν αποδέχθηκε τη νομιμότητα των αποφάσεων του ανώτατου καθοδηγητικού Οργάνου του κόμματος, δεν αποδέχθηκε τούτων δοθέντων φυσικά ούτε και τη δικαιοδοσία που έχουν οι οργανωμένες κομματικές δομές για να “τρέξουν” τους όρους και τις προυποθέσεις της νέας εσωκομματικής διαδικασίας. 

Ήταν νομοτελειακό να χυθεί πολλή μελάνη τις προηγούμενες λίγες μέρες, για το πού το πάει ο Στέφανος Κασσελάκης τελικώς , εάν θα καταθέσει πράγματι υποψηφιότητα για να διεκδικήσει ξανά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα επιμείνει ως τέλους στα περί “εκτροπών” και “πραξικοπήματος”, διεκδικώντας να απονευρώσει τα κομματικά Όργανα και… αδιαμεσολάβητα, να επιχειρήσει αναβάπτιση από τα μέλη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, τινάζοντάς το στον αέρα. 

Στο βίντεό του χθες,  δεν βρήκε μισή κουβέντα για να ανακοινώσει ευθαρσώς την υποψηφιότητά του στην κούρσα διαδοχής αλλά βρήκε πολλές για να περιγράψει πέραν αμφιβολίας πλέον, τον στόχο του: Κάλεσε τους θιασώτες του να σπεύσουν να εγγραφούν μέλη ώστε να μπορούν ως σύνεδροι στο επικείμενο συνέδριο του Νοεμβρίου, να αλλάξουν τους συσχετισμούς , υπέρ του για τον “δικό μας ΣΥΡΙΖΑ”. 

Από το μήνυμα Κασσελάκη δεν εξέλιπε βέβαια και η εμπρηστική αναφορά για τους εσωκομματικούς του αντιπάλους: είναι Όργανα της διαπλοκής, εξυπηρετούν …αλλότρια συμφέροντα και λοιπά κεχαριτωμένα. 

Ακόμη πάντως και όσοι δεν είχαν πειστεί για τις προθέσεις του έκπτωτου , χθες και πείστηκαν και θορυβήθηκαν και εξεμάνησαν: Εάν μέχρι τις 24 Οκτωβρίου δεν καταθέσει επισήμως – με τα απαιτούμενα έγγραφα ( ήτοι και το πόθεν έσχες) την υποψηφιότητά του, τότε θα βρεθεί εκτός συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία. 

Δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα το πράξει ( το αντίθετο μάλλον), κυριώτατα εάν όπως διαφάνηκε χθες πεντακάθαρα, ο στόχος του είναι να ανατρέψει τις αποφάσεις των κομματικών Οργάνων, στο συνέδριο.

Ήδη τα δείγματα για τους θιασώτες του και τον τρόπο που κινούνται δόθηκαν από το προηγούμενο συνέδριο του Φεβρουαρίου, όταν οι οπαδοί του εντός του συνεδριακού χώρου, προπηλάκιζαν και γιουχάιζαν όσα στελέχη πήγαιναν κόντρα στον εκλεκτό τους , με αποκορύφωμα τις επιθέσεις στην Όλγα Γεροβασίλη. 

Οι εκτιμήσεις πλέον, δεν είναι καθόλου αισιόδοξες για την ομαλότητα της διαδικασίας. Ο παραδοσιακός ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώθηκε και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, δεν θορυβήθηκε απλώς αλλά προετοιμάζεται για μεγάλη σύγκρουση με τον τέως. 

“Η ΠΓ είδε ένα βίντεο, δεν είδε υποψηφιότητα” διαμήνυσε η Κουμουνδούρου με τους Ολ. Γεροβασίλη, Θ. Θεοχαρόπουλο, Κώστα Ζαχαριάδη και άλλους της νέας πλειοψηφίας να έχουν ήδη τοποθετηθεί επί του…βίντεο Κασσελάκη με το ίδιο συμπέρασμα. 

Αντώναρος και διαγραφή

Το κλίμα στο εσωτερικό στον δρόμο για την εκλογή νέου προέδρου γίνεται όλο και πιο πολεμικό- ενώ ο παραδοσιακός ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει βηματισμό για “άμυνα” απέναντι όχι μόνο στο περιστατικό Κασσελάκη αλλά και στους οπαδούς του. 

Κατά τη διάρκεια της ΠΓ χθες, συζητήθηκε ως είχε προαναγγελθεί το ζήτημα Αντώναρου, ήτοι αναφορές του που χαρακτήριζαν “χουνταικής” κοπής τη στάση των κομματικών Οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ και των εσωκομματικών αντιπάλων του Κασσελάκη. 

Στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου, θα ληφθεί απόφαση του Οργάνου, στην οποία θα του ζητηθεί να ανακαλέσει. Άλλως, θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με το ερώτημα της διαγραφής.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ