Γραμματικό: Κατέρρευσε η οροφή σε νηπιαγωγείο – Από τύχη γλίτωσαν τα παιδιά

Γραμματικό: Κατέρρευσε η οροφή σε νηπιαγωγείο – Από τύχη γλίτωσαν τα παιδιά

Ένα τρομακτικό περιστατικό σημειώθηκε στο  1ο Νηπιαγωγείο Γραμματικού, με τα παιδιά να γλιτώνουν από τύχη, αφού κατέρρευσε οροφή.

Το περιστατικό ευτυχώς σημειώθηκε λίγη ώρα αφότου είχαν σχολάσει ενώ συνέβη όταν η οροφή του κτηρίου, που βρίσκεται κάτω από τις εξέδρες γηπέδου, κατέρρευσε ξαφνικά.

Η αντιπολίτευση του Δήμου Μαραθώνα, στον οποίο υπάγεται το Γραμματικό, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της, καταγγέλλοντας ότι το κτήριο είναι ακατάλληλο για τη φιλοξενία παιδιών και έχει ελλιπή νομιμοποιητικά έγγραφα.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Αριστείδης Παπουτσής, υποστήριξε ότι εδώ και μήνες ζητούν επίσημα τα απαραίτητα έγγραφα από τον Δήμο, χωρίς όμως να τα έχουν λάβει ακόμη.

Κατέρρευσε οροφή: Υπήρχαν καταγγελίες

Η παράταξή του «Εμείς-Μαραθώνας» απέστειλε, μάλιστα, επιστολή στο γραφείο του Πρωθυπουργού και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, ζητώντας άμεσο έλεγχο της καταλληλότητας του χώρου.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, αντέδρασε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζοντας τη λύπη και την ανησυχία του για το περιστατικό, ενώ διαβεβαίωσε ότι από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο και προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται ψυχραιμία και συνεργασία για να επιλυθούν τα προβλήματα και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου χρειάζεται», ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητά του είναι η ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία στους γονείς, καθώς το κτήριο του νηπιαγωγείου φαίνεται να είναι παλαιό και ανεπαρκώς συντηρημένο, ενώ υπήρχαν ήδη καταγγελίες για την κατάσταση των υποδομών. Οι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν άμεση αποκατάσταση των ζημιών και αυστηρό έλεγχο των σχολικών κτηρίων της περιοχής για να αποφευχθούν μελλοντικά ατυχήματα.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ