Ισραήλ: Ο στρατός επιβεβαίωσε τα χτυπήματα του Ιράν σε δύο αεροπορικές βάσεις

Ισραήλ: Ο στρατός επιβεβαίωσε τα χτυπήματα του Ιράν σε δύο αεροπορικές βάσεις

Ο ισραηλινός στρατός αναγνωρίζει ότι πύραυλοι του Ιράν έπληξαν δύο αεροπορικές βάσεις, υποστηρίζουν ότι τα αεροπλάνα δεν έχουν υποστεί ζημιές και συνεχίζουν να χτυπούν. Το Ιράν με τη σειρά του έχει προειδοποιήσει πως αν υπάρξει νέα ισραηλινή επίθεση, θα απαντήσει ξανά.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι αναγνωρίζει ότι αρκετοί ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν τις αεροπορικές βάσεις Nevatim και Tel Nof κατά τη διάρκεια της επίθεσης το βράδυ της Τρίτης. «Ως αποτέλεσμα των δυνατοτήτων της (αεράμυνάς) μας και της υπεύθυνης συμπεριφοράς του κοινού, δεν υπήρξαν τραυματισμοί», λέει.

«Υπήρξαν αρκετά πλήγματα στο κέντρο της χώρας, σε αστικές περιοχές, και υπήρξαν επίσης πλήγματα  σε αεροπορικές βάσεις, στο Nevatim και στο Tel Nof», συνέχισε ο εκπρόσωπος Χαγκάρι . «Αυτές οι συγκρούσεις δεν έπληξαν αεροπλάνα και δεν έβλαψαν την αρμοδιότητα της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι αεροπορικές βάσεις, τόσο η Nevatim όσο και η Tel Nof, λειτουργούν πλήρως», λέει.

«Αμέσως μετά την επίθεση, τα αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας προχώρησαν για να χτυπήσουν στη Μέση Ανατολή και χτυπούν, ακόμη και τώρα», ανέφερε ο Ντάνιελ Χαγκάρι. Λέει ότι το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση των περίπου 200 πυραύλων, και αυτό θα γίνει «με τη μέθοδο και στον τόπο και χρόνο που θα επιλέξουμε, σύμφωνα με το πολιτικό κλιμάκιο». Πιθανή νέα επίθεση του Ισραήλ, πιθανόν να βάζει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία.

Μια από τις βάσεις που χτυπήθηκαν αφορά το υπόστεγο που στεγάζονταν αεροπλάνα παρακολούθησης AWACS.

Το κομμάτι της βάσης Nevatim που χτυπήθηκε.

Ήταν γνωστό εδώ και λίγες ημέρες το χτύπημα του Ιράν, όμως πλέον δεν μπορούσαν να το κρύψουν άλλο

Οι δύο πάνω εικόνες δείχνουν το πραγματικό μέγεθος της αεροπορικής βάσης «Nevatim» στην έρημο Negev, σε σύγκριση με τις δορυφορικές εικόνες που δημοσιεύονται.Οι βιντεοσκοπημένες εικόνες των συγκρούσεων έδειξαν μεγάλο αριθμό πυραύλων που έπληξαν επιτυχώς την αεροπορική βάση, ο αριθμός υπολογίζεται σε 27 χτυπήματα.

Οι δημοσιευμένες δορυφορικές εικόνες ανέδειξαν μόνο 5 προσκρούσεις (img.3), γεγονός που υποδηλώνει ότι οι υπόλοιπες 22 προσκρούσεις αφορούσαν την υπόλοιπη πλειονότητα της αεροπορικής βάσης.

Ενας από τους πέντε πυραύλους έπληξε απευθείας ένα μεταγωγικό αεροπλάνο «C-130», μια άλλη ασαφής παραλλαγή μεγάλου αεροπλάνου (κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για  AWACS), μία απευθείας σε ένα υπόστεγο, μία άλλη κοντά σε αυτό, ενώ η τελευταία χτύπησε ένα συγκρότημα εντός της βάσης.

Από την δορυφορική φωτογραφία της Maxar που δημοσιεύτηκε, φαίνονται μόνο 5 χτυπήματα αντί για 27.

Κεντρική φωτογραφία: Τα ψηφιακά σύννεφα που έκρυβαν για ημέρες τις δορυφορικές εικόνες των δύο βάσεων.

Πηγές: Times of Israel.

Φωτογραφίες: Geopolitics Watch.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ