Μάριος Παπαγεωργίου: Στο εδώλιο ο γιος του φερόμενου ως εγκεφάλου της υπόθεσης

Μάριος Παπαγεωργίου: Στο εδώλιο ο γιος του φερόμενου ως εγκεφάλου της υπόθεσης

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση αρπαγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, η σορός του οποίου αγνοείται ακόμη και σήμερα, 12 χρόνια μετά την απαγωγή του.

Το συμβούλιο εφετών Αθηνών εξέδωσε βούλευμα το οποίο στέλνει στο εδώλιο τον γιο του φερόμενου ως εγκεφάλου της υπόθεσης. Πρόκειται για έναν 42χρονο απόστρατο αστυνομικό ο οποίος μάλιστα πρωτοδίκως είχε απαλλαχθεί από τις κατηγορίες.

Δώδεκα χρόνια μετά, το βούλευμα, που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2024 αναφέρει πως ο 42χρονος, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην αρπαγή του Μάριου πλέον, ήταν από την πρώτη στιγμή γνώστης του σχεδίου απαγωγής με σκοπό την απόσπαση χρημάτων από την οικογένεια του θύματος.

«Να βρεθεί η σορός να κάνουμε έναν τάφο να κλαίμε το παιδί μας» – Η θεία του Μάριου Παπαγεωργίου μιλά στο in

Στο in μίλησε η θεία του Μάριου Παπαγεωργίου, Στυλιανή Μαρμαρινού, η οποία βίωσε εξαρχής το σκηνικό της απαγωγής του 27χρονου τότε νεαρού, αλλά και ολόκληρη τη διαδικασία στα δικαστήρια. Όπως λέει χαρακτηριστικά, οποιοδήποτε βήμα της δικαιοσύνης πιο κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος, τους δίνει ελπίδα.

«Έχουν γίνει πάρα πολλά και οι διαδικασίες έχουν καθυστερήσει. Ελπίζω σε δίκαιους δικαστές. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν κατηγορείται τώρα πρώτη φορά. Είχε κατηγορηθεί και στον πρώτο βαθμό και μετά απαλλάχθηκε. Πέντε φορές το δικαστήριο είχε διατάξει την βίαιη προσαγωγή του στο παρελθόν και δεν τον έβρισκαν, δεν παρουσιαζόταν. Προφανώς για να έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, εμπλέκεται στην απαγωγή. Αυτό που ελπίζω εγώ είναι κάποιος να μιλήσει επιτέλους και να βρεθεί η σορός του Μάριου. Μόνο έτσι θα ησυχάσουμε, αν κάνει η μάνα του έναν τάφο να τον κλαίει. Η οικογένεια οποιαδήποτε προσπάθεια για να βρεθεί ο Μάριος την αξιολογεί θετικά.» αναφέρει φανερά συγκινημένη η θεία του αδικοχαμένου Μάριου.

«Η δικαιοσύνη έπραξε το καθήκον της» – Ο δικηγόρος της οικογένειας του Μάριου Παπαγεωργίου, Νίκος Ρουσόπουλος μιλά στο in για την εξέλιξη της υπόθεσης

«Μετά από 12 χρόνια έρχεται η μερική δικαίωση της μητέρας του Μάριου, αλλά και του ίδιου, όταν ο γιος του εγκεφάλου απόστρατος αστυνομικός και μάλιστα σε νευραλγικές θέσεις της ΕΛΑΣ καλείται πλέον να απολογηθεί για κακουργηματικές πράξεις τις οποίες μέχρι και σήμερα δυστυχώς δεν είχε διερευνήσει η ΕΛΑΣ. Το βούλευμα τον παραπέμπει κατευθείαν στο ακροατήριο του Εφετείου, το οποίο αναμένεται να προσδιοριστεί μέσα στο 2025. Ευτυχώς η ελληνική δικαιοσύνη έπραξε το καθήκον της και αναμένουμε τη δικαίωση μας.» τονίζει ο κος Ρουσόπουλος.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ