Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Έκλεισαν οι κάλπες- Ξεπέρασε τις 300.000 η συμμετοχή

Περιμένουν παράταση της εκλογικής διαδικασίας

Τα επιτελεία των υποψηφίων περιμένουν ότι θα δοθεί παράταση στην ψηφοφορία καθώς υπάρχουν ουρές στα εκλογικά τμήματα. Σε πρώτη φάση μέχρι τις 19.30.

Τα εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό

Η διαδικασία πραγματοποιείται σε 950 εκλογικά τμήματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η γρήγορη και άμεση πρόσβαση των ψηφοφόρων.

Ως τις 17.00 είχαν ψηφίσει 234.343 φίλοι και μέλη του κόμματος

Λιγότερες από 2 ώρες απομένουν για να κλείσουν οι κάλπες

Λιγότερες από 2 ώρες απομένουν για να κλείσουν οι κάλπες του ΠΑΣΟΚ, στις 19:00 – αν και δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση, καθώς σε πολλά εκλογικά τμήματα σχηματίζονται ουρές.

Ιστορική έρευνα: Από τον Ανδρέα, μέχρι σήμερα – Οι 8 μάχες για τη διαδοχή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Εδώ και 20 χρόνια οι εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ δοξολογούνται ως μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας και της μαζικής λαϊκής συμμετοχής. Εορτάζονται ως γνήσια έκφραση των πολιτών που παίρνουν την υπόθεση της εκλογής ηγεσίας στα χέρια τους, γεγονός που υμνείται ως απόδειξη της ζωντάνιας της παράταξης. Ωστόσο, από τους έξι έως σήμερα προέδρους του Κινήματος σε μια πολιτική διαδρομή μισού αιώνα μόνο οι τέσσερις έχουν εκλέγει από ανοιχτή ψηφοφορία με τη συμμετοχή μελών αλλά και φίλων του κόμματος.

Κανένας κομματικός αρχηγός δεν είναι αιώνιος, άφθαρτος, παντοτινός. Στις 15 Ιανουαρίου του 1996 ο ιστορικός ιδρυτής και φυσικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ καθώς και πρωθυπουργός της χώρας νοσηλεύεται με επιδεινωμένη την υγεία του στο Ωνάσειο. Βρίσκεται εκεί από τις 20 Νοεμβρίου του 1995, αφότου εισήχθη εσπευσμένα με αναπνευστικά προβλήματα. Σχεδόν δύο μήνες μετά, εκείνη την παγωμένη γεναριάτικη Δευτέρα η έξαψη στην κατάμεστη από δημοσιογράφους «τέντα» στο προαύλιο του νοσοκομείου ξεπερνά τα όρια του αναβρασμού.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ