Ακροδεξιοί στο πλευρό του Ματέο Σαλβίνι

Ακροδεξιοί στο πλευρό του Ματέο Σαλβίνι

Ευρωπαίοι ηγέτες της Ακροδεξιάς συσπειρώθηκαν στο πλευρό του ιταλού αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος διώκεται για την αντιμεταναστευτική του στάση, μετέχοντας σε συγκέντρωση του κόμματος της Λέγκας στην Ποντίντα της Βόρειας Ιταλίας. Ο Σαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκας, αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης έξι ετών επειδή δεν επέτρεψε σε σκάφος μεταναστών που είχαν διασωθεί από ισπανική ΜΚΟ να αποβιβαστούν στην Ιταλία όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών το 2019.

Ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν και ο ολλανδός εθνικιστής Γκέερτ Βίλντερς ένωσαν τη φωνή τους με άλλους ευρωπαίους πολιτικούς. «Είσαι ο ήρωάς μας. Σε στηρίζουμε. Γι’ αυτό είμαστε εδώ» είπε ο Βίλντερς, του οποίου το αντι-ισλαμικό κόμμα εντάχθηκε στην κυβέρνηση στην Ολλανδία για πρώτη φορά φέτος, ένδειξη της αυξανόμενης δύναμης της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ακροδεξιά κόμματα δημιούργησαν τον Ιούνιο τους «Πατριώτες για την Ευρώπη», την τρίτη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με έντονο ευρωσκεπτικιστικό και εθνικο-συντηρητικό προσανατολισμό.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Σαλβίνι πρότεινε οι μετανάστες να χάνουν την υπηκοότητά τους εάν διαπράττουν εγκλήματα και υπερασπίστηκε την αντιμεταναστευτική του στάση.

«Στην Ουγγαρία τιμούμε τον Σαλβίνι ως ήρωα επειδή έκλεισε τα σύνορα και υπερασπίστηκε τα σπίτια των Ιταλών» είπε ο Ορμπαν. «Υπερασπίστηκε επίσης την Ευρώπη και η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ντροπή» δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συσπείρωσης της Γαλλίας, Ζορντάν Μπαρντελά, έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο οποίο υπερασπίστηκε επίσης τον Σαλβίνι. Για διωγμό έκανε λόγο και ο Αντρέ Βεντούρα του πορτογαλικού Τσέγκα.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ