Επιστροφή στην Πενσιλβάνια

Επιστροφή στην Πενσιλβάνια

«Οπως έλεγα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ ανεβαίνοντας στο βήμα, σε συγκέντρωση που οργανώθηκε στην Πενσιλβάνια, ακριβώς στην περιοχή όπου δέχθηκε δολοφονική επίθεση στις 13 Ιουλίου, θέλοντας να δώσει την εντύπωση ότι συνέχισε την ομιλία του από το σημείο που είχε διακοπεί. Στο μέσο περίπου ανέβηκε στη σκηνή ο ισχυρός σύμμαχός του Ιλον Μασκ, ο οποίος κάλεσε τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό του ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου είναι οι πιο σημαντικές στη ζωή των Αμερικανών και διατεινόμενος ότι οι Δημοκρατικοί αποτελούν απειλή για το αμερικανικό Σύνταγμα και πως αν δεν κερδίσει ο Τραμπ θα είναι οι «τελευταίες εκλογές». Οι Δημοκρατικοί «θέλουν να σου αφαιρέσουν την ελευθερία του λόγου, να σου αφαιρέσουν το δικαίωμα να οπλοφορείς, να σου αφαιρέσουν το δικαίωμα ψήφου ουσιαστικά» τόνισε.

Η κοινή εμφάνιση Τραμπ – Μασκ μπροστά σε ένα ενθουσιώδες πλήθος δεκάδων χιλιάδων υποστηρικτών, πολλοί από τους οποίους ήταν παρόντες και στην εκδήλωση του Ιουλίου, υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας αυτή τη φορά, θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι το κίνημα για μια «Αμερική μεγάλη ξανά είναι πιο ισχυρό, πιο περήφανο και πιο κοντά στη νίκη» όπως είπε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος.

Ηρωας και μάρτυρας

Ο Τραμπ έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος που επέστρεψε στη σκηνή της απόπειρας δολοφονίας του στο Μπάτλερ, με σκοπό να αποκομίσει πολιτικό όφελος προβάλλοντας ένα προφίλ ήρωα και μάρτυρα μαζί. Καθώς έβγαινε στη σκηνή, ένα βίντεο αντιπαρέθετε την εικόνα του Τζορτζ Ουάσιγκτον να διασχίζει τον ποταμό Ντέλαγουερ με τη φωτογραφία του Τραμπ με υψωμένη τη γροθιά. «Αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να σταματήσει. Αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να νικηθεί» ακουγόταν.

Ωστόσο τα πράγματα έχουν αλλάξει από την πρώτη του εμφάνιση στο Μπάτλερ. Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις αντικατέστησε τον Τζο Μπάιντεν και η διαφορά στις δημοσκοπήσεις είναι οριακή. Η αντιπρόεδρος προηγείται του Τραμπ στη λαϊκή ψήφο και η αναμέτρηση στις αμφίρροπες Πολιτείες είναι πρακτικά ισόρροπη σύμφωνα με ανάλυση στοιχείων από τους «Financial Times». Στην Πενσιλβάνια τα πράγματα είναι οριακά, με τη Χάρις να προηγείται του Τραμπ κατά μέσο όρο μόλις κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην εκδήλωση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα, τον έναν νεκρό και τους τρεις τραυματίες, της απόπειρας. Μπροστά από τη στολή του πυροσβέστη, που ανήκε στον υποστηρικτή του που σκοτώθηκε εκείνη τη μέρα, ο Τραμπ χρησιμοποίησε τη γνωστή του ρητορική, προβάλλοντας υπερβολικούς ισχυρισμούς για τα ποσοστά μετανάστευσης και εγκληματικότητας και όσα υποστηρίζει για τις εκλογές του 2020.

Πολλοί συμμετέχοντες στην εκδήλωση επανέλαβαν τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι ο Θεός τον έσωσε για να σώσει τη χώρα.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 6 πρόσωπα του δράματος

Τα 6 πρόσωπα του δράματος

Μπενιαμίν Νετανιάχου Παραμονές της πρωτοφανούς τρομοκρατικής επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7…