Λανουά: Aυτή τη φορά είπε τα αυτονόητα (vid)

Λανουά: Aυτή τη φορά είπε τα αυτονόητα (vid)

Οσο κυλά ο χρόνος, τόσο προσαρμόζεται ο Στεφάν Λανουά στον ρόλο του. Προσοχή: όχι πως είναι άπειρος, αλλά μέχρι πρότινος οι εβδομαδιαίες αναλύσεις του Γάλλου αρχιδιαιτητή για τις λεγόμενες «επίμαχες φάσεις» στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας ήταν του στυλ …«πετάω τη μπάλα στην εξέδρα».

Κοινώς, πολλές τις προσπέρασε, λες και δεν ήθελε να πιάσει την «καυτή πατάτα». Τουλάχιστον, αν θέλει κάποιος να πάει σε αυτή την αγωνιστική, διαπιστώνει πως ο Λανουά στόχευσε στο κέντρο. Εκεί που εστιάζεται το κοινό το ενδιαφέρον του. Και έχει τη σημασία του να δούμε τι είπε ο άνθρωπος που διαφεντεύει τις τύχες της ελληνικής διαιτησίας και σε κάθε περίπτωση καλό είναι να παίρνει ξεκάθαρη θέση.

Στο Αγρίνιο, όπως αποφάνθηκε ο Λανουά, δεν υπάρχει κανένα πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ. Γιατί θα ήταν κρίμα να …τρελαθούν πολλοί και όσοι δεν πείστηκαν από τις φωνές ή τις διαμαρτυρίες της Ενωσης και των ανθρώπων της. Ακόμη και ανακοίνωση πύρινη βγήκε για φάση- πέναλτι σε βάρος του Περέιρα.

Ποιος όμως καλόπιστος μπορεί να πει με βεβαιότητα πως ο επιθετικός έπεσε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του Τσάβες, του γκολκίπερ του Παναιτωλικού; Ο Λανουά δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία και εκστόμισε το προφανές, πως ο κυνηγός άρχισε την πτώση του λίγο νωρίτερα από την κίνηση του αντιπάλου «κίπερ». Σοφόν το σαφές θα μπορούσε να ειπωθεί….Οπως και αργότερα ο ίδιος παράγοντας είπε ότι δεν συνιστούσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ ένα χέρι παίκτη του Παναιτωλικού γιατί πολύ απλά «ήταν φυσική κίνηση του παίκτη».

Πέναλτι έκρινε πως υπήρχε (όπως και δόθηκε) υπέρ του Λεβαδειακού στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ρέτσος δεν υπέπεσε σε παράβαση στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό γιατί «ο αμυνόμενος είναι ανάμεσα στον επιτιθέμενο και τον τερματοφύλακα. Πηδάει με το χέρι του σε φυσική θέση. Διεκδικούν τη μπάλα μετά από κεφαλιά του επιτιθέμενου προς τα πίσω. Μικρή απόσταση. Φυσική κίνηση των χεριών. Καμία δυνατότητα να αποφύγει την επαφή. Το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί».

Όλα απλά και όλα ξεκάθαρα. Για όσους είναι ψύχραιμοι και όχι φανατισμένοι. Και κυρίως για όσους θέλουν να συναντήσουν την πραγματικότητα και τα πολύ απλά, τα βασικά του ποδοσφαίρου. Καλή …αρχή, συνεπώς, από τον Στεφάν Λανουά. Και μακάρι να συνεχίσει έτσι, να αναλύει τις καίριες φάσεις και όχι να λέει γενικόλογα.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ