Τα κρίσιμα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Υγείας με τον Πρόεδρο του ΙΣΑ

Νέα πλατφόρμα για ιατρικά ραντεβού έχουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Ο κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο πρόβλημα που προέκυψε πρόσφατα, με το πιλοτικό πρόγραμμα για το κλείσιμο των ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ, το οποίο παρουσιάζει δυσλειτουργίες

YGEIAMOU.GR TEAM

Την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την οικονομική στήριξη του ιατρικού κόσμου, ζήτησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, από τον Υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη, στο πλαίσιο της σημερινής τους συνάντησης, στο Υπουργείο Υγείας.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, επανέλαβε το πάγιο αίτημα του ΙΣΑ, για κατάργηση του Clawback, διαγραφή των οφειλών ή τουλάχιστον την αποπληρωμή σε όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις, καθώς οι πάροχοι έχουν οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο.

Τόνισε επίσης, την ανάγκη να γίνει άμεσα ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων και επισκέψεων και αύξηση των τιμών που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, κάτι που αποτελεί χρόνιο αίτημα στον ΙΣΑ, της Ομοσπονδίας Κλινικοεργαστηριακών Ιατρών (ΠΟΣΚΕ) και της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων.

Αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα που προέκυψε πρόσφατα, με το πιλοτικό πρόγραμμα, για το κλείσιμο των ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ, το οποίο παρουσιάζει δυσλειτουργίες. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, η πλατφόρμα θα λειτουργήσει κανονικά, από τον Νοέμβριο, ωστόσο οι δυσλειτουργίες θα αποκατασταθούν άμεσα, με βάση τις προτάσεις του ΙΣΑ. Όπως διευκρινίστηκε θα υπάρχει διαλειτουργικότητα των συστημάτων της ΗΔΙΚΑ, με τα συστήματα πληροφορικής που έχουν τα ιατρεία και δεν θα γίνεται αποστολή μηνύματος προς τον ασθενή, αλλά θα ισχύει το ραντεβού που έχει κλείσει ο γιατρός. Επίσης από την έναρξη της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ θα πάψει να ισχύει η υποχρέωση καταχώρησης των ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης, εξέφρασε την επιθυμία του να συνεργαστεί με τον ΙΣΑ, προκειμένου να βρεθούν λύσεις, στα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιατρικός κόσμος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη. Του εκθέσαμε τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι πάροχοι της υγείας και ζητήσαμε την αύξηση της χρηματοδότησης για την ΠΦΥ. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υγεία, χωρίς γιατρούς δεν γίνεται».

Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 100 οι μεταμοσχεύσεις ήπατος στο Λαϊκό – Η συγκινητική ιστορία του Άδωνι Γεωργιάδη

Μικροβιακή αντοχή στα ζώα, ένα αθέατο πρόβλημα Δημόσιας Υγείας

Μήνυμα (δεν) ελήφθη: Ποιες Ελληνίδες είναι στην αναμονή για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις

Πηγή: ygeiamou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ