Τελλόγλειο: Τα πολύχρωμα κεντήματα “Μόλα” των ιθαγενών του Παναμά σε ένα εργαστήριο για ενήλικες

Τελλόγλειο: Τα πολύχρωμα κεντήματα “Μόλα” των ιθαγενών του Παναμά σε ένα εργαστήριο για ενήλικες

Στο καινοτόμο εργαστήριο τεχνικής κεντήματος, οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου, θα διδαχθούν βήμα-βήμα τα μυστικά του κεντήματος Mola (παράδοση των ιθαγενών Κούνα του Παναμά), το οποίο ξεχωρίζει για τα έντονα χρώματα και τα περίπλοκα μοτίβα. Ξεκινώντας από απλά σχέδια και προχωρώντας σε πιο σύνθετα, μέσα από την εκμάθηση της τεχνικής, θα γνωρίσουν τον πολιτισμό και την κοινωνία των Κούνα, ανακαλύπτοντας έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, μαθαίνοντας ταυτόχρονα για την πολιτιστική και ανθρωπολογική σημασία των υφασμάτων.

Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα δικά τους κεντήματα και θα κάνουν ένα ταξίδι στον κόσμο του υλικού πολιτισμού και της ανθρωπολογίας της χειροτεχνίας, εξασκώντας μια νέα τεχνική και δημιουργώντας τα δικά τους μοτίβα στα πολύχρωμα υφάσματα, τα οποία μπορούν να μετασχηματιστούν σε χρηστικά αντικείμενα που θα έχουν μαζί τους μια ζωή όπως μαξιλαροθήκες και/ή tote bags.

Το κέντημα Mola απαιτεί πολύ απλά εργαλεία και υλικά: βαμβακερά υφάσματα σε διάφορα χρώματα, μικρό ψαλίδι, βελόνα και κλωστή, μολύβι τα οποία παρέχονται στους συμμετέχοντες.

Κόστος: 95 ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα υφάσματα και τα υλικά) για έξι δίωρες συναντήσεις

Μέρα & ώρα: Παρασκευή, 17:00-19:00

Διάρκεια: Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2024 – Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2024

Διδάσκουσα: Δρ. Άννα Μπονάρου, Αρχιτέκτονας/Ανθρωπολόγος

Διάρκεια εγγραφών: έως και την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024

Για την κράτηση της θέσης, είναι απαραίτητη η καταβολή των διδάκτρων, μέσα από την ιστοσελίδα του Τελλογλείου https://www.teloglion.gr/eshop/shop/textile-art-ergastirio-mola/. Δηλώσεις συμμετοχής ανοιχτές μέχρι την εξάντληση των θέσεων.

Δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής διδάκτρων.

Πληροφορίες: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων 2310991614 (Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-16:00).

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ