10 σημεία που πρέπει να προσέξεις πριν το ξεκαθάρισμα της σχέσης

10 σημεία που πρέπει να προσέξεις πριν το ξεκαθάρισμα της σχέσης

Το “relationship talk” είναι μια κομβική στιγμή και θέλει “τακτ”.

Τρόμος καταλαμβάνει πολλούς ανθρώπους όταν πρέπει να ρωτήσουν “τι είμαστε;” εκείνους που θέλουν στη ζωή τους. Πράγματι, είναι τρομακτικό να εκθέτεις τον εαυτό σου με τέτοιο τρόπο, ειδικά αν δεν ξέρεις πώς νιώθει ο άλλος.

Ωστόσο μερικά tips για το πώς να το κάνεις με ασφάλεια μπορούν να βοηθήσουν:

1. Μάθε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ορίσεις τη σχέση.
Ξέρεις ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσεις όταν δεν μπορείς να βγάλεις τη σκέψη από το μυαλό σου. Δεν είναι πάντα το άγχος των σχέσεων κακό γιατί μπορεί να μας ωθήσει σε κάτι που πρέπει να συμβεί. Αν έχεις εμμονή με το πού πηγαίνει η σχέση σου, πιθανότατα είσαι στο σημείο που πρέπει να ξέρεις. Ίσως είναι πολύ σύντομα να ρωτήσεις μετά από μερικά ραντεβού. Καλό είναι να αφήνεις κάτι να ανθίσει πιο αργά ώστε να έχεις και συ το χρόνο να σιγουρευτείς για την επιλογή σου. 

2. Υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι είναι υγιές να ζητάς αυτό που θέλεις.
Υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι είναι εντάξει να ζητάς αυτό που θέλεις στη ζωή, είτε πρόκειται για προαγωγή είτε για το είδος της σχέσης που επιδιώκεις. Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί είναι η άλλη πλευρά να αρνηθεί. Αν γίνει αυτό, η πληροφορία αυτή είναι σημαντική για να προχωρήσεις τη ζωή σου.

3. Μην φοβάσαι ότι θα τρομάξεις το άλλο μέρος
Αν αυτό είναι το σωστό άτομο με το οποίο θα δημιουργήσεις μια σχέση, δεν υπάρχει τίποτα που θα τον κάνει να φύγει. 

4. Κάνε τη συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο
Όσο δελεαστικό κι αν είναι να κάνεις δύσκολες συνομιλίες μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος, φρόντισε να το συζητήσεις αυτοπροσώπως. Η αποστολή γραπτών μηνυμάτων δεν είναι ιδανική για αυτού του είδους τις συνομιλίες και οι τηλεφωνικές συνομιλίες δεν είναι το ίδιο με τη συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο καθώς το πρόσωπο του άλλου δίνει αυθόρμητα πολλά μηνύματα για τα πραγματικά συναισθήματα του άλλου. Επίσης η επικοινωνία σοβαρών ζητημάτων με μηνύματα ή τηλέφωνο δεν δηλώνει θάρρος ή ωριμότητα. 

5. Μην ξεκινάς τη συνομιλία με τη φράση “Πρέπει να μιλήσουμε”.
Η φράση “πρέπει να μιλήσουμε” περιλαμβάνει τρεις λέξεις που προκαλούν απίστευτο άγχος, μέχρι και πανικό σε όλες τις γλώσσες. Απόφυγέ την με κάθε κόστος. 

6. Να είσαι ειλικρινής με τα συναισθήματά σου
Είναι πολύ φυσικό να έχεις αγωνία τόσο για τη συζήτηση όσο και για το τι σηματοδοτεί. Είναι φυσιολογικό και ο πιθανός σύντροφός σου μπορεί να νιώθει αντίστοιχα. Μερικοί άνθρωποι φοβούνται περισσότερο να δεσμευτούν στο λάθος άτομο παρά την ίδια τη δέσμευση. Μπορείς να είσαι ειλικρινής και να δηλώσεις και συ τις δικές σου αμφιβολίες αλλά ότι πιστεύεις πως αξίζει να ανακαλύψεις αν θα επιβεβαιωθούν ή όχι.

7. Προσπάθησε να ελαφρύνεις τη συζήτηση!
Η συζήτηση δεν πρέπει να είναι βαριά και γεμάτη πίεση. Αν θέλεις να πεις στο άλλο άτομο ότι βλέπεις δυνατότητες στη μεταξύ σας σχέση, μπορείς να το κοινοποιήσεις με διασκεδαστικό και αισιόδοξο τρόπο. Για παράδειγμα μπορείς να πεις “Δεν σερφάρω πλέον για να βγω ραντεβού. Κατέβασα το προφίλ μου στις εφαρμογές γνωριμιών σήμερα.” Αυτό μπορεί να ανοίξει τη συζήτηση και να δείξει τις διαθέσεις του άλλου από την αρχή. 

8. Να είσαι ευθύς
Προσπάθησε να αντισταθείς στην παρόρμηση να ανοίξεις μια μακροσκελή συζήτηση ή να εξηγήσεις αναλυτικά τα συναισθήματά σου. Είναι πιο εύκολο και για τους δυο σας εάν είστε άμεσοι και ξεκάθαροι. Τι θα μπορούσατε να πείτε;

Να ένα καλό παράδειγμα: “Γεια. Μου αρέσει πολύ να περνάω χρόνο και να σε γνωρίζω τους τελευταίους δύο μήνες. Για να διαχειριστώ τις προσδοκίες μου, ψάχνω κάποιον που είναι ανοιχτός στο να πάει τη σχέση στο επόμενο επίπεδο, γιατί αυτό θέλω. Είναι αυτό κάτι που το ψάχνεις και συ; Τι βλέπεις να συμβαίνει με εμάς;”

9. Δώσε χρόνο στο άτομο να σκεφτεί
Το άτομο που σας ενδιαφέρει μπορεί να μην έχει απάντηση αμέσως, και αυτό είναι οκ! Αφού δώσεις τον χρόνο που χρειάζεται στον άλλον μπορείς να επιστρέψεις στη συζήτηση και να ρωτήσεις: “Έχεις σκεφτεί αυτό που συζητήσαμε τις προάλλες;”

10. Μην αποθαρρύνεσαι αν η συζήτηση δεν πάει όπως ήλπιζες
Αν το άλλο μέρος αποφασίσει ότι δεν θέλει μια αφοσιωμένη σχέση είναι καλύτερο να προχωρήσεις παρά να συμβιβαστείς. Συνέχισε να αναζητάς το κατάλληλο άτομο που είναι έτοιμο για τη δέσμευση που επιθυμείς.

Πηγή: allyou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2024concert linkedin cover

Κανένα Παιδί χωρίς Φροντίδα

 Ένα φιλανθρωπικό Κονσέρτο Αγάπης  με τη Monika για τα Παιδιά της Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας της «Μέριμνας» Με…