«Κάθε γυναίκα θα πρέπει να μπορεί να καθορίζει τι θα κάνει με το σώμα της»

«Κάθε γυναίκα θα πρέπει να μπορεί να καθορίζει τι θα κάνει με το σώμα της»

Oι πρώτες κυρίες στις ΗΠΑ περιγράφουν πάντα την ιστορία τους. Η Χίλαρι αναφέρθηκε στα απομνημονεύματά της στη σχέση του Μπιλ Κλίντον με μια ασκούμενη και την πικρή πρωτόγνωρη διαδικασία της παραπομπής που σημάδεψε την προεδρία του. Η Μισέλ Ομπάμα αποκάλυψε ότι ήταν οργισμένη με τους επικριτές του συζύγου της. Η Λόρα Μπους χρησιμοποίησε το βιβλίο της για να εκφράσει την υποστήριξή της στους γάμους μεταξύ ομοφύλων και το δικαίωμα στην άμβλωση. Η αυτοβιογραφία της Μελάνια Τραμπ που κυκλοφορεί σήμερα προσφέρει πρόσβαση στη ζωή μιας από τις πιο μυστηριώδεις συζύγους προέδρου που πέρασαν από τον Λευκό Οίκο.

«Η συγγραφή αυτών των απομνημονευμάτων ήταν ένα βαθιά προσωπικό ταξίδι για μένα» αναφέρει η Μελάνια Τραμπ σε ένα ασπρόμαυρο βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκείνο που προκάλεσε μεγάλη συζήτηση είναι ότι υπερασπίζεται το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, γεγονός που τη φέρνει απέναντι στις θέσεις του συζύγου της. «Χωρίς αμφιβολία», ανέφερε, «δεν υπάρχει χώρος για συμβιβασμό όσον αφορά αυτό το ουσιαστικό δικαίωμα που έχουν όλες οι γυναίκες από τη γέννησή τους. Την ατομική ελευθερία».

Το λιτό εξώφυλλο της αυτοβιογραφίας της Μελάνια Τραμπ (Εκδ. Skyhorse)

«Δυστυχώς για τις γυναίκες σε όλη την Αμερική, ο σύζυγος της κυρίας Τραμπ διαφωνεί έντονα με εκείνη, και αυτός είναι ο λόγος που περισσότερες από μία στις τρεις Αμερικανίδες ζουν υπό την απαγόρευση αμβλώσεων του Τραμπ που θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την ελευθερία και τη ζωή τους» κατήγγειλε εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας της Κάμαλα Χάρις.

Τι μαθαίνουμε μεταξύ άλλων για την πρώην πρώτη κυρία από το βιβλίο της, με βάση όσα αποκαλύπτει δημοσίευμα των «New York Times» που εξασφάλισε αντίτυπο πριν από την κυκλοφορία του:

Αποκαλύψεις και… παραλείψεις

Η Μελάνια Κνάους μεγάλωσε σε ένα τριάρι διαμέρισμα στη Σεβνίτσα της Σλοβενίας και περνούσε τα καλοκαίρια της στις Δαλματικές ακτές όπου έτρεχε ξυπόλητη στα πλακόστρωτα και απολάμβανε τα παγωτά. Ο πατέρας της ήταν σοφέρ που έγινε πωλητής αυτοκινήτων. Η μητέρα της, που πέθανε φέτος, ήταν Αυστριακή. Οι αναγνώστες θα μάθουν την πορεία της στο μόντελινγκ που την οδήγησε από την κομμουνιστική Σλοβενία στο Μιλάνο, στο Παρίσι και στα 26 της στη Νέα Υόρκη. Οι εξομολογήσεις της αφήνουν εντελώς απ’ έξω τα παντός είδους σκάνδαλα και βεβαίως τις περιπέτειες του συζύγου της με πορνοστάρ και τους μπελάδες του με τη Δικαιοσύνη.

Προσωπική ζωή και προτιμήσεις

Μαθαίνουμε ότι το ζεύγος Τραμπ αγαπά τον Ελτον Τζον και διατηρεί αλληλογραφία με τον βρετανό βασιλιά Κάρολο Γ’. Επίσης ότι η Μελάνια λατρεύει τον σύζυγό της και τον παρότρυνε να πάει στο νοσοκομείο όταν νόσησε από COVID-19. Οπως και ότι κάποιες φορές επί προεδρίας Τραμπ παρακολούθησε στην αίθουσα επιχειρήσεων σημαντικές δράσεις, μεταξύ αυτών την επιδρομή του στρατού κατά του ηγέτη του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνάντι. Ή ότι θεωρεί πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι θύμα επιθέσεων από ισχυρές δυνάμεις που επιδιώκουν να τον ρίξουν. Η έλλειψη χώρου στο κόκκινο χαλί είναι η εξήγηση που δίνει στο γιατί χτύπησε το χέρι του συζύγου της που την τραβούσε δίπλα του, στο ταξίδι στο Ισραήλ το 2017.

Αυτονομία και αμβλώσεις

«Είναι επιτακτικό να εγγυόμαστε στις γυναίκες την αυτονομία να αποφασίζουν αν επιθυμούν να κάνουν παιδιά με βάση τις προσωπικές τους πεποιθήσεις» γράφει. Οι γυναίκες θα πρέπει να είναι «ελεύθερες από κάθε παρέμβαση ή πίεση από την πλευρά της κυβέρνησης. Γιατί κάποιος άλλος εκτός από την ίδια τη γυναίκα θα πρέπει να έχει τη δύναμη να καθορίζει τι θα κάνει εκείνη με το σώμα της;». «Το να στερεί κάποιος το δικαίωμα της γυναίκας να αποφασίζει αν θέλει να διακόψει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι το ίδιο με το να της στερεί τον έλεγχο του σώματός της» τονίζει σε διάφορα σημεία του βιβλίου η Μελάνια.

Προεδρικές εκλογές του 2020

Πέραν της θέσης της για τις αμβλώσεις, οι άλλες πεποιθήσεις της φαίνεται πως απηχούν εκείνες του συζύγου της. Ετσι για το αποτέλεσμα που ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εξαντλήσει κάθε μέσο να καταγγέλλει ψευδώς ως στημένο, η Μελάνια συμφωνεί. «Δεν είμαι η μόνη που αμφισβητεί τα αποτελέσματα» υποστηρίζει. Αντιπαρέρχεται τις ευθύνες του συζύγου της για τα γεγονότα στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021, επισημαίνοντας ότι η ίδια ήταν απασχολημένη με την ανακαίνιση χώρων στον Λευκό Οίκο. Και γράφει ότι δεν κατήγγειλε τη βία επειδή η τότε γραμματέας Τύπου δεν της παρείχε πλήρεις λεπτομέρειες για όσα διαδραματίζονταν.

Πρωτοβουλία κατά του διαδικτυακού εκφοβισμού

Εχει αδυναμία στον γιο της Μπάρον και γράφει ότι η δημοσίευση από την κωμικό Ρόζι Ο’ Ντόνελ, μετά τις εκλογές του 2016, εικασιών ότι το μοναχοπαίδι της έχει αυτισμό τη συγκλόνισε και στάθηκε αφορμή να ξεκινήσει την πρωτοβουλία «Be Best» για ζητήματα διαδικτυακού bullying. «Καμία συγγνώμη δεν μπορεί να αναιρέσει το κακό που προκλήθηκε στον Μπάρον» γράφει.

Τα απομνημονεύματα της Μελάνια Τραμπ εκτείνονται σε 182 σελίδες με πλούσιο ένθετο φωτογραφιών, ενώ σε αυτά περιλαμβάνονται επίσης αποσπάσματα από προηγούμενες ομιλίες της καθώς και από ομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ