Ο Γιώργος Πατούλης στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών

Ο Γιώργος Πατούλης στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών

Σε ομιλία του στη Μήλο, ο Προέδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα της υπογονιμότητας και στην αναγκαιότητα προληπτικής μέτρησης του δείκτη γονιμότητας ΑΜΗ 

YGEIAMOU.GR TEAM

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ συμμετείχε με ομιλία του Προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργου Πατούλη, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών σε συνδιοργάνωση με το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, τον Δήμο Μήλου, τη Γενική Γραμματεία ΕΣΠΑ, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τις Πρέσβεις του Συμφώνου του Κλίματος της ΕΕ στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δικτύων Μικρών Νησιών, που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο «Γεώργιος Ηλιόπουλος» της Μήλου.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στην υπογονιμότητα και στην υπογεννητικότητα και τον σημαντικό ρόλο που έχει, στην «ερήμωση» δυστυχώς των νησιών μας. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης του ΕΔΔΥΠΠΥ και μέσα από τα ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ διοργανώθηκε πιλοτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για τη σημαντικότητα στην προληπτική μέτρηση του δείκτη γονιμότητας ΑΜΗ.

Η μέτρηση της Αντιμυλλέριου Ορμόνης (AMH) αποτελεί έναν σημαντικό δείκτη γονιμότητας, καθώς παρέχει πληροφορίες για την ποσότητα των ωαρίων που διαθέτει μια γυναίκα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Με άλλα λόγια, η AMH αποκαλύπτει την ωοθηκική εφεδρεία της γυναίκας. Κατά την αναπαραγωγική ηλικία, τα επίπεδα της αντιμυλλέριου ορμόνης είναι αυξημένα και μειώνονται καθώς η γυναίκα πλησιάζει στην εμμηνόπαυση.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης στο πλαίσιο της ομιλίας του δεσμεύτηκε ότι το ΕΔΔΥΠΠΥ σε συνεργασία με το δίκτυο Μικρών Νησιών, θα αναλάβει την πλήρη ενημέρωση, των κατοίκων των νησιών του δικτίου, σχετικά με την αναγκαιότητα της ΑΜΗ, ώστε τα ζευγάρια αλλά κυρίως οι νέες γυναίκες, να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η διενέργεια αυτής της εξέτασης. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ αναφέρθηκε και συνεχάρει την Eurobank για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που κάνει στα μικρά νησιά.

Οικοδεσπότης του Συνεδρίου ήταν ο Δήμαρχος της Μήλου κ. Μανώλης Μικέλης ενώ ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός κ. Στέφανος Γκίκας, οι ευρωβουλευτές κ. Νικόλαος Φαραντούρης (ΣΥΡΙΖΑ) και κ Σάκης Αρναούτογλου (ΠΑΣΟΚ), ο Βουλευτής Κεφαλληνίας (Νέας Δημοκρατίας) & δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω κ. Παναγής Καππάτος,  ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ .Μανώλης Κουτουλάκης, ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας, κ. Πάντος Κωνσταντίνος, Γυναικολόγος, Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Αναπαραγωγής Ιατρικής, Αντιπρόεδρος ΕΛΙΤΟΥΡ, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Ειδικός στην αντιμετώπιση υπογονιμότητας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσος, ο κ. Κων. Γκώνιας, ο πρόεδρος των μικρών Νησιών κ. Κεχαγιογλου Λευτέρης , ο διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), καθηγητές, γιατροί και άλλοι.

Ειδήσεις σήμερα:

EMA: Προειδοποιεί για τα φάρμακα κατά της τριχόπτωσης και τη σύνδεσή τους με αυτοκτονικές σκέψεις

Φαρμακευτική αλλεργία και αλλεργικό σοκ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

ΕΣΥ: Ανέτοιμους Προσωπικούς Γιατρούς τοποθετεί το Υπουργείο Υγείας – Αντιδρούν οι Ιατρικές Ομοσπονδίες

Πηγή: ygeiamou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ