Σπάστε αυτές τις συνήθειες τώρα για να μη μετανιώνετε για όσα (δεν) ζείτε

Σπάστε αυτές τις συνήθειες τώρα για να μη μετανιώνετε για όσα (δεν) ζείτε

Ήρθε η ώρα να απελευθερώσετε την καλύτερη δυνατή εκδοχή σας

Όλοι έχουμε εκείνες τις στιγμές που κοιτάμε πίσω και σκεφτόμαστε: «Μακάρι να το είχα κάνει διαφορετικά». Αλλά μια ζωή γεμάτη τύψεις δεν χρειάζεται να είναι η ιστορία σας. Το κλειδί είναι να αναγνωρίσετε πότε πρέπει να αναλάβετε τη ζωή σας και να κάνετε αλλαγές πριν να είναι πολύ αργά. Εδώ είναι 15 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε τώρα αν θέλετε να ζήσετε μια ζωή με λιγότερα «τι θα γινόταν αν» και περισσότερα «Χαίρομαι που το έκανα».

Σταματήστε να περιμένετε την «Τέλεια ώρα»

Αν πάντα περιμένετε να ευθυγραμμιστούν τα αστέρια πριν αναλάβετε δράση, φοβάμαι ότι θα περιμένετε για πάντα. Δεν υπάρχει ποτέ η τέλεια στιγμή για να ξεκινήσετε αυτό το νέο έργο, να κάνετε αυτό το ταξίδι ή να κάνετε αυτή τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας. Η ζωή είναι ακατάστατη, απρόβλεπτη και γεμάτη εκπλήξεις. Μην περιμένετε την «κατάλληλη» στιγμή γιατί πραγματικά δεν υπάρχει τέλεια στιγμή για να ξεκινήσετε.

Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με όλους τους άλλους

Το να κάνετε κύλιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να παρακολουθείτε τι κάνουν οι άλλοι μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα για τη ζωή σας. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η ζωή κάποιου άλλου δεν είναι το σημείο αναφοράς σας. Η επιτυχία τους είναι διαφορετική από τη δική σας και ο δρόμος τους δεν είναι δικός σας για να τον ακολουθήσετε. Εστιάστε στο δικό σας ταξίδι και θυμηθείτε ότι, όταν πρόκειται για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι άνθρωποι δείχνουν μόνο τα πιο λαμπερά σημεία ούτως ή άλλως.

Σταματήστε να κρατάτε μνησικακίες

Το να κρατάτε μνησικακία δεν βλάπτει το άτομο που σας αδίκησε – σας βαραίνει μόνο με αρνητικά συναισθήματα. Σας κρατά κολλημένουε στο παρελθόν γιατί ξαναζείτε την πληγή ξανά και ξανά. Αφήστε το να πάει. Συγχώρεση δεν σημαίνει να ξεχνάτε ή να δικαιολογείτε την κακή συμπεριφορά, αλλά σημαίνει να απελευθερώνετε τον εαυτό σας από το συναισθηματικό βάρος. Θα νιώσετε πιο ανάλαφροι, πιο χαρούμενοι και πιο ήρεμοι όταν δεν θα κρατάτε κακία.

Σταματήστε να λέτε «ναι» όταν θέλετε πραγματικά να πείτε «όχι»

Εάν λέτε πάντα ναι σε πράγματα που δεν θέλετε να κάνετε, θα καταλήξετε συγκλονισμένοι, εξαντλημένοι και αγανακτισμένοι. Το να μάθετε να λέτε όχι είναι μια ισχυρή, υποτιμημένη δεξιότητα. Είναι εντάξει να θέτετε όρια — δεν σας κάνει εγωιστή. σας κάνει έξυπνο. Το να λέτε όχι σε ό,τι δεν έχει σημασία, σας δίνει χώρο να πείτε ναι σε ό,τι έχει.

Σταματήστε να αγνοείτε την υγεία σας

Το σώμα σας είναι το μόνο πράγμα που θα σας μεταφέρει σε κάθε μέρα της ζωής σας—γι’ αυτό να του συμπεριφέρεστε καλά. Μην περιμένετε μέχρι να έχετε φόβο για την υγεία σας για να αρχίσετε να φροντίζετε τον εαυτό σας. Ξεκινήστε να το κάνετε σήμερα. Δώστε προτεραιότητα στην τακτική άσκηση, τρώτε τροφές που τροφοδοτούν το σώμα σας, να κοιμάστε αρκετά και μην αγνοείτε την ψυχική υγεία.

Σταματήστε να φοβάστε την αποτυχία

Ο φόβος της αποτυχίας μπορεί να παραλύει, αλλά η αλήθεια είναι ότι η αποτυχία είναι μέρος της διαδικασίας και όλοι τη βιώνουν. Αν δεν προσπαθήσετε ποτέ, δεν θα μάθετε ποτέ τι θα μπορούσε να συνέβαινε — και εκεί επικρατεί η πραγματική λύπη. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι είναι καλύτερο να αποτύχετε και να μάθετε παρά να μετανιώνετε που δεν προσπαθήσατε καθόλου.

Σταματήστε να ζείτε στο παρελθόν

Είναι εύκολο να κολλήσετε στο παρελθόν, επαναλαμβάνοντας λάθη ή χαμένες ευκαιρίες στο μυαλό σας. Αλλά το να μένει κανείς στο παρελθόν δεν θα αλλάξει τίποτα. Στην πραγματικότητα, θα σας εμποδίσει μόνο να προχωρήσετε. Μάθετε ό,τι μπορείτε από τις προηγούμενες εμπειρίες σας, κι επικεντρωθείτε σε αυτό που έχετε μπροστά σας και στα βήματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα για να δημιουργήσετε τη ζωή που θέλετε.

Σταματήστε να αφήνετε τον φόβο να παίρνει τις αποφάσεις σας

Ο φόβος μπορεί να εισχωρήσει κρυφά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων χωρίς καν να το καταλάβετε. Είτε είναι ο φόβος της απόρριψης, ο φόβος της αλλαγής, είτε ο φόβος του άγνωστου, μπορεί να σας εμποδίσει να πάρετε τις πιθανότητες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σπουδαία πράγματα. Μην αφήνετε τον φόβο να οδηγεί το πλοίο. Σπρώξτε το και πάρτε αποφάσεις με βάση τις ελπίδες και τις επιθυμίες σας – όχι τις ανησυχίες σας.

Σταματήστε να αφήνετε την εργασία να κυριεύει τη ζωή σας

Είναι εύκολο να παρασυρθείτε στη φασαρία της ζωής, αλλά αν η δουλειά είναι το μόνο που κάνετε, θα χάσετε μερικές εκπληκτικές στιγμές. Υπάρχουν περισσότερα στη ζωή από το να αγωνιάτε για την επόμενη αύξηση ή προαγωγή. Θυμηθείτε να ελέγχετε κάθε τόσο και να περνάτε χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάτε, να κάνετε αυτές τις διακοπές ή να αφιερώνετε χρόνο για τα χόμπι σας.

Σταματήστε να συμβιβάζεστε με λιγότερα από όσα σας αξίζουν

Το νιώθετε «τακτοποιημένοι» συμβαίνει όταν πείσετε τον εαυτό σας ότι το «αρκετά καλό» είναι το μόνο που μπορείς να πετύχετε. Είτε έχετε κατασταλάξει στις σχέσεις, την καριέρα ή την προσωπική σας ζωή, όλα αυτά που επιτυγχάνετε είναι μια πάρα πολύ δυστυχία και λύπη. Γνωρίστε την αξία σας και μην φοβάστε να απομακρυνθείτε από οτιδήποτε δεν σας κάνει να νιώθετε εκτίμηση, σεβασμό ή πληρότητα.

Σταματήστε να αποφεύγετε τις σκληρές συζητήσεις

Η αποφυγή σύγκρουσης ή δύσκολων συζητήσεων μπορεί να είναι πιο εύκολη αυτή τη στιγμή, αλλά ποτέ δεν μπορείτε να αποφύγετε πραγματικά τη σύγκρουση – μπορείτε απλώς να την αναβάλετε. Από δύσκολα ζητήματα σχέσεων μέχρι την παροχή σχολίων στη δουλειά ή τον καθορισμό ορίων με έναν φίλο, η αποφυγή δύσκολων θεμάτων παρατείνει μόνο τη δική σας δυστυχία. Να είστε ευγενικοί, να είστε άμεσοι και κάντε αυτές τις συζητήσεις τώρα, ώστε να μην μετανιώσετε για όσα δεν είπατε αργότερα.

Σταματήστε να ανησυχείτε για το τι σκέφτονται όλοι

Το να ανησυχείτε για τις απόψεις των άλλων είναι κουραστικό. Δεν μπορείτε να ευχαριστήσετε τους πάντες και η προσπάθεια να το κάνετε αυτό θα σας αφήσει να αισθάνεστε απογοητευμένοι και ανεκπλήρωτοι. Εστιάστε στο να ζήσετε μια ζωή που σας αρέσει. Όταν σταματήσετε να ενδιαφέρεστε τόσο πολύ για το τι σκέφτονται οι άλλοι, θα είστε ο πιο ευτυχισμένος εαυτός σας.

Σταματήστε να κρατάτε πίσω τα συναισθήματά σας

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να παίζετε τον μάντη. Αν ενδιαφέρεστε για κάποιον, πείτε το του. Αν κάτι σας ενοχλεί, μιλήστε. Η συγκράτηση των συναισθημάτων σας –είτε πρόκειται για αγάπη, απογοήτευση ή πληγή– θα οδηγήσει μόνο σε πολλή λύπη. Να είστε ανοιχτοί, να είστε ευάλωτοι και να μην αφήνετε τα πράγματα ανείπωτα.

Σταματήστε να θεωρείτε δεδομένους τους ανθρώπους που αγαπάτε

Συχνά υποθέτουμε ότι οι άνθρωποι που μας ενδιαφέρουν θα είναι πάντα εκεί, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Η ζωή μπορεί να αλλάξει σε μια στιγμή και δεν θέλετε να κοιτάξετε πίσω εύχεστε να περάσατε περισσότερο χρόνο με τους ανθρώπους που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία. Σήμερα είναι η μέρα που πρέπει να κάνετε μια προσπάθεια να περάσετε ποιοτικό χρόνο και να δείξετε εκτίμηση για τα άτομα που αγαπάτε. Δεν θα μετανιώσετε ποτέ που κάνατε αυτές τις συνδέσεις πιο δυνατές.

Σταματήστε να ζείτε τη ζωή κάποιου άλλου

Το να ζείτε σύμφωνα με τις προσδοκίες των άλλων –είτε πρόκειται για την οικογένεια, την κοινωνία ή ακόμα και τους φίλους– θα κάνει τη ζωή σας μίζερη. Έχετε μια ζωή και είναι δική σας να ζήσετε, όχι σε κανέναν άλλον. Αφιερώστε χρόνο για να καταλάβετε τι θέλετε πραγματικά, τι σας κάνει ευτυχισμένους και συνεχίστε το. Μη ζείτε μια ζωή γεμάτη με «πρέπει» και «υποτίθεται». Ζήστε τη ζωή που είναι αληθινή για εσάς.

 

Πηγή: allyou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2024concert linkedin cover

Κανένα Παιδί χωρίς Φροντίδα

 Ένα φιλανθρωπικό Κονσέρτο Αγάπης  με τη Monika για τα Παιδιά της Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας της «Μέριμνας» Με…