Τα υπέροχα βίντεο από Μπαρτσελόνα και Εθνική Ισπανίας για τον Ινιέστα

Τα υπέροχα βίντεο από Μπαρτσελόνα και Εθνική Ισπανίας για τον Ινιέστα

Ένας ακόμη σπουδαίος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του. Ο Αντρές Ινιέστα κρέμασε τα παπούτσια του και δεν θα τον απολαύσουμε ξανά εντός αγωνιστικού χώρου, ωστόσο οι στιγμές μαγείας που τόσο απλόχερα πρόσφερε για σχεδόν δύο δεκαετίες, θα μείνουν για πάντα.

Οι δύο ομάδες με τις οποίες έγραψε ιστορία και πέτυχε ονειρικά πράγματα, η Μπαρτσελόνα και η Εθνική Ισπανίας, τον αποχαιρέτησαν με δύο υπέροχα βίντεο. Δύο βίντεο που αποτυπώνουν την ποιότητά του και την κλάση του που όμοιά της σπάνια συναντάς στην εποχή μας.

Mε τους «μπλαουγκράνα» ο Ινιέστα έπαιξε σε 674 ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας 57 γκολ και 135 ασίστ. Κατέκτησε με τη φανέλα τους 32 τίτλους και ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην καλύτερη ομάδα όλων εποχών της Μπαρτσελόνα αλλά ίσως και του ποδοσφαίρου.

Δείτε το βίντεο της Μπαρτσελόνα:

Με την Ισπανία κατέκτησε τρία τρόπαια, σκόραρε σε τελικό Μουντιάλ και φόρεσε τη φανέλα της 131 φορές πετυχαίνοντας 14 γκολ. Είχε μία διαδρομή 12 ετών στα οποία αγαπήθηκε από τον κόσμο και μπήκε στις καρδιές των Ισπανών φιλάθλων τόσο για τα αγωνιστικά του επιτεύγματα όσο και για ήθος του.

Και το αντίστοιχο της Εθνικής Ισπανίας:

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα»

«Παρακαλώ επιτρέψτε μου να είμαι λίγο συναισθηματικός σήμερα. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα. Δεν το φανταζόμουν ποτέ. Ναι, όλα αυτά τα δάκρυα που χύσαμε αυτές τις μέρες είναι δάκρυα συγκίνησης, περηφάνιας. Δεν είναι δάκρυα λύπης.

Είναι τα δάκρυα αυτού του αγοριού από μια μικρή πόλη όπως η Φουενταλμπίγια, που είχε το όνειρο να γίνει ποδοσφαιριστής και το πέτυχε μετά από πολύ σκληρή δουλειά, θυσίες και πάντα προσπαθώντας να μην τα παρατήσω ποτέ, βασικές αξίες στη ζωή μου.

Νιώθω πολύ περήφανος για αυτό το μονοπάτι, με όλους τους ανθρώπους που με έχουν συνοδεύσει», ανέφερε ο Ινιέστα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι.



Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ