Το μήνυμα του Βεζένκοφ και τα δύο «πρέπει»

Το μήνυμα του Βεζένκοφ και τα δύο «πρέπει»

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε με το… δεξί στην Ευρωλίγκα της φετινής περιόδου καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν στην πρεμιέρα από την Φενέρ στην Πόλη, αλλά στο μεγάλο λιμάνι σκέφτονται ήδη το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις για την δεύτερη αγωνιστική της κορυφαίας διοργάνωσης.

Κι εδώ είναι δεδομένο πως υπάρχει το «πρέπει» σε ότι αφορά την υποχρέωση του Ολυμπιακού να πάρει τη νίκη απέναντι στην ομάδα του Κάουνας.

Και για να το πάμε και λίγο παρακάτω, οι πειραιώτες έχουν μπροστά τους δύο «πρέπει» καθώς μετά το ματς με την Ζαλγκίρις ακολουθεί ο αγώνας με την Αρμάνι Μιλάνο, κι αυτός στο ΣΕΦ.

Οι πειραιώτες έχουν λοιπόν μπροστά τους δύο εντός έδρας αγώνες και στο μεγάλο λιμάνι δεν σκέφτονται τίποτε άλλο πέραν της νίκης.

Βεβαίως θα πρέπει να σημειωθεί πως κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, κάτι το οποίο έμαθε και η Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα, χάνοντας στο Κάουνας από την Ζαλγκίρις.

Πριν όμως «πάμε» στο παιχνίδι της Παρασκευής στο ΣΕΦ, έχει ενδιαφέρον να εστιάσουμε στον χθεσινό αγώνα του Ολυμπιακού απέναντι στο Λαύριο.

Μπορεί οι πειραιώτες να νίκησαν με διαφορά 18 πόντων, ωστόσο τα όσα είπε μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Βεζνένκοφ, πρέπει να λειτουργήσουν ως… καμπανάκι για την ομάδα του λιμανιού.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός για τρία δεκάλεπτα και ο Βεζένκοφ έκανε λόγο για απαράδεκτη εικόνα.

Είναι δεδομένο πως οι πειραιώτες έχουν την ποιότητα για να κερδίζουν τα περισσότερα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα ακόμα κι όταν η εικόνα τους δεν είναι καλή, αλλά το ζητούμενο δεν είναι απλά η νίκη.

Η διαφορά άλλωστε μεταξύ ελληνικού πρωταθλήματος και Ευρωλίγκας είναι μεγάλη και το διαπίστωσε, όπως προαναφέραμε, η Μπαρτσελόνα στο Κάουνας την περασμένη εβδομάδα.

Για τους «ερυθρόλευκους» πάντως είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή την περίοδο (που η ομάδα του Πειραιά δεν είναι σε επίπεδο top φόρμας) έχει να δώσει δύο παιχνίδια εντός έδρας.

Γιατί μετά το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις ακολουθεί ο αγώνας με την Αρμάνι Μιλάνο και για τους «ερυθρόλευκους» υπάρχουν δύο «πρέπει» στα συγκεκριμένα παιχνίδια.

Θέλει δύο νίκες ο Ολυμπιακός στα ματς με τους Λιθουανούς και τους Ιταλούς κι αυτό είναι ξεκάθαρο.

Μιλάμε για δύο εντός έδρας παιχνίδια και οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να κάνουν το 2-1 πριν πάνε στην Κωνσταντινούπολη για να κοντραριστούν με την Εφές.

Όπως επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μπαρτζώκας θέλει να δει και τους Φαλ – Μιλουτίνοφ να επιστρέφουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του λιμανιού και το ερώτημα είναι αν ένας εκ των δύο θα παίξει στην αναμέτρηση με την Εφές στην Πόλη για την τέταρτη αγωνιστική, στις 18 Οκτωβρίου.

Ο Βεζένκοφ δήλωσε μετά το παιχνίδι με το Λαύριο πως οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να νικήσουν σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια τους στην Ευρωλίγκα και γι’ αρχή του ζητούμενο είναι το δύο στα δύο με Ζαλγκίρις και Μιλάνο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως και τα δύο παιχνίδια έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας και οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για δύο μεγάλες «μάχες». Είπαμε, η Μπαρτσελόνα έκανε το λάθος να υποτιμήσει την Ζαλγκίρις στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και το πλήρωσε ακριβά.

Οι «ερυθρόλευκοι» απαγορεύεται να υποτιμήσουν την αντίπαλό τους.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ