Δίκη Πισπιρίγκου: Τι είπε η ιατροδικαστής για το σημάδι στο μάγουλο της μικρής Μαλένας

Δίκη Πισπιρίγκου: Τι είπε η ιατροδικαστής για το σημάδι στο μάγουλο της μικρής Μαλένας

Την επιστημονική άποψη ότι ο θάνατος της μικρής Μαλένας δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια επανέλαβε και ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα καταθέτοντας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία δικάζεται για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της.

Η ιατροδικαστής επέμεινε ότι στο μάγουλο της Μαλένας «δεν υπάρχει κάκωση» και ούτε εντόπισε ασφυξία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χριστίνα Τσάκωνα είναι η ιατροδικαστής που πρώτη εξέτασε τη σορό της 3χρονης Μαλένας, καταλήγοντας ως αιτία θανάτου την ηπατική ανεπάρκεια.

Η ιατροδικαστής επέμεινε πρώτον ότι στο μάγουλο της 3χρονης κόρης Μαλένας Δασκαλάκη, που έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο το 2019, «δεν υπάρχει κάκωση» και, δεύτερον, ότι δεν μπόρεσε να εντοπίσει ασφυξία, καθώς δεν υπήρχαν σχετικά ευρήματα.

Η ιατροδικαστής απέκλεισε τον στιγμιαίο θάνατο και την ανακοπή λόγω της κυάνωσης, ενώ εξήγησε ότι το σημάδι στο μάγουλο του παιδιού δεν είναι κάκωση αλλά αποτύπωμα αυτοκόλλητης ταινίας.

Η μάρτυρας ρωτήθηκε διεξοδικά από την πρόεδρο γύρω από το ζήτημα της ασφυξίας, καθώς στη μεταγενέστερη έκθεση Καρακούση – Καλογρηά, ο θάνατος της Μαλένας καταγράφεται ως ασφυκτικός θάνατος.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ