Επτά μυστικές συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν!

Επτά μυστικές συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν!

Εως και επτά φορές έχει συνομιλήσει – κρυφά – με τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο Ντόναλντ Τραμπ αφότου εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο, ακόμα και ενώ πίεζε τους Ρεπουμπλικανούς να μπλοκάρουν τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία για την αντιμετώπιση των ρώσων εισβολέων: την εν δυνάμει εκρηκτική αυτή αποκάλυψη κάνει στο νέο του βιβλίο, που φέρει τον τίτλο «Πόλεμος» και αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, ο βετεράνος δημοσιογράφος της «Washington Post» Μπομπ Γούντγουορντ.

Σύμφωνα με τους «New York Times», ο άνθρωπος που αποκάλυψε (από κοινού με τον Καρλ Μπερνστάιν) το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, περιγράφει στο νέο του βιβλίο μια σκηνή που εκτυλίχθηκε αρχές του 2024 στο Μαρ-α-Λάγκο, την έπαυλη του Τραμπ στη Φλόριντα, όταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ διέταξε έναν βοηθό να βγει από το γραφείο του, ώστε να μπορέσει να τηλεφωνήσει απερίσπαστος στον Πούτιν. Ο ίδιος βοηθός αποκάλυψε, υπό την κάλυψη της ανωνυμίας, ότι οι δυο τους μπορεί να έχουν μιλήσει άλλες έξι φορές από τότε που ο Τραμπ έφυγε από τον Λευκό Οίκο.

Του έστελνε τεστ Covid!

Το βιβλίο αναφέρει επίσης ότι ενώ ήταν ακόμα πρόεδρος, το 2020, στις αρχές της πανδημίας Covid-19, ο Τραμπ έστειλε κρυφά στον ρώσο πρόεδρο δυσεύρετα τότε τεστ ανίχνευσης του ιού για προσωπική του χρήση. Ο Πούτιν, ο οποίος φέρεται να ανησυχούσε ιδιαίτερα τότε για το ενδεχόμενο να μολυνθεί, προέτρεψε τον Τραμπ να μην αποκαλύψει δημοσίως τη χειρονομία. «Δεν θέλω να το πεις σε κανέναν γιατί ο κόσμος θα θυμώσει μαζί σου, όχι με μένα» φέρεται να του είπε ο Πούτιν. Λίγες εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες αμερικανικές εκλογές, οι αποκαλύψεις εγείρουν νέα ερωτήματα σχετικά με τη σχέση του Τραμπ (ο οποίος έχει καυχηθεί πως αν επανεκλεγεί, θα βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα σε 24 ώρες…) με τον Πούτιν.

Ερωτήματα για τη σχέση του Τραμπ με την ενσυναίσθηση, απεναντίας, δεν υπάρχουν. Το επιβεβαιώνει η απάντηση που έδωσε στον Χιου Χιούιτ, έναν συντηρητικό ραδιοφωνικό παραγωγό, όταν ερωτήθηκε αν η Λωρίδα της Γάζας θα μπορούσε να γίνει ένα νέο Μονακό «αν ανοικοδομηθεί σωστά». «Θα μπορούσε να γίνει καλύτερη από το Μονακό».

Ο,τι και να λέει πάντως ο Τραμπ, ο Ιλον Μασκ είναι εκεί και τον χειροκροτεί. Το έκανε, κυριολεκτικά, το περασμένο Σάββατο στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, ανεβαίνοντας πάνω στη σκηνή μαζί του (και χοροπηδώντας…), το κάνει εκ νέου προσφέροντας, εμμέσως πλην σαφώς, 47 δολάρια σε όποιον ψηφοφόρο τον ψηφίσει τον Νοέμβριο, ώστε να γίνει… ο 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ, βέβαια, η ομοσπονδιακή νομοθεσία απαγορεύει την οποιαδήποτε σύνδεση της ψήφου με χρήματα, ο Ιλον βρήκε ωστόσο ένα παραθυράκι για να την παρακάμψει. Η «super PAC» («επιτροπή πολιτικής δράσης) που έχει ιδρύσει προωθεί σε επτά αμφίρροπες πολιτείες μία «petition» όπου οι ψηφοφόροι δηλώνουν πίστη στην Πρώτη και τη Δεύτερη Τροπολογία του Συντάγματος, οι οποίες εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στην οπλοκατοχή αντίστοιχα: και προσφέρει 47 δολάρια για κάθε ψηφοφόρο που στρατολογείται να την υπογράψει. Στόχος είναι να μαζευτούν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο υπογραφές, μαζί και τα τηλέφωνα και οι διευθύνσεις ισάριθμων συντηρητικών ψηφοφόρων τους οποίους μπορεί κατόπιν να κινητοποιήσει στοχευμένα ώστε να πάνε να ψηφίσουν τον Νοέμβριο Τραμπ.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ