Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί την ανέγερση Πολιτιστικού Κέντρου Ποντιακού Ελληνισμού Ν. Ιωνίας

Φωτογραφία από τη συνάντηση κκ Κουρέτα Παπαδημητρίου με κκ Περκουλίδη και Μαβίδη

Με τον πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Ν. Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνο Περκουλίδη και τον τ. Δήμαρχο Ν. Ιωνίας κ. Παύλο Μαβίδη συναντήθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου το μεσημέρι της Τρίτης 7 Οκτωβρίου στο Διοικητήριο της ΠΕ Μαγνησίας στον Βόλο.

 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αφού επισήμανε ότι η Ένωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας αποτελεί ένα ιστορικό Σωματείο, που με την αδιάλειπτη και ενεργή παρουσία του, από το 1958, έχει αφήσει το πολυδιάστατο αποτύπωμά του στο πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου μας, ως ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας, ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση ανέγερσης Πολιτιστικού Κέντρου Ποντιακού Ελληνισμού στη Ν. Ιωνία, σε ιδιόκτητο οικόπεδο της Ένωσης Ποντίων, με τις προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες να ξεκινούν το αμέσως προσεχές διάστημα.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρέτας, το Πολιτιστικό Κέντρο Ποντιακού Ελληνισμού στη Ν. Ιωνία θα αποτελέσει «κιβωτό μνήμης» και «φάρο» του προσφυγικού ελληνισμού, παρακαταθήκη στη νέα γενιά του τόπου μας.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ