Η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, είναι επίσημη καλεσμένη της Greek Library of London

soti_triantafyllou

Live Conversation με την Σώτη Τριανταφύλλου στο Λονδίνο από τη Greek Library of London

Η βραβευμένη Ελληνίδα συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου θα είναι η επίσημη καλεσμένη της Greek Library of London για τον μήνα Οκτώβριο. Σε μια μοναδική εκ βαθέων συνέντευξη, θα μοιραστεί με το κοινό της Ελληνικής Βιβλιοθήκης του Λονδίνου τις σκέψεις και τις επιρροές που διαμορφώνουν τον λογοτεχνικό της κόσμο με αφορμή τα βιβλία της “Στο πλοίο των τρελών: οδηγίες χρήσεως” και “Άκου το λιοντάρι”.

Τη συζήτηση συντονίζει η Δρ. Ευδοκία Μιχαλοπούλου, Υπεύθυνη κλασσικών σπουδών στο Eltham College. Η εκδήλωση θα γίνει στο George IV, 185 Chiswick High Road, London, W4 2DR την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, 18:00 – 20:00 (Door Open 17:30).

Η Σώτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι μία από τις πιο διακεκριμένες και πολυβραβευμένες σύγχρονες Ελληνίδες συγγραφείς. Σπούδασε Ιστορία και Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Νέα Υόρκη, όπου ειδικεύτηκε στη Νεότερη Ιστορία και τη Φιλοσοφία των Επιστημών. Έχει αποκτήσει διδακτορικό τίτλο στη Νεότερη Ιστορία από το Πανεπιστήμιο Paris VII.Το συγγραφικό της έργο είναι πολυδιάστατο και περιλαμβάνει μυθιστορήματα, διηγήματα, δοκίμια και άρθρα με κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο. Από τα πιο γνωστά της μυθιστορήματα είναι το “Το Εργοστάσιο των Μολυβιών”, “Άλμπατρος”, “Συγγνώμη, Πεθαίνατε” και “Για την Αγάπη της Γεωμετρίας”. Μέσα από τα έργα της, η Σώτη Τριανταφύλλου καταπιάνεται με ιστορικά και κοινωνικά θέματα, διαπραγματεύεται τον πολιτισμό και τις πολιτικές εξελίξεις, και αναδεικνύει τα ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Η συγγραφέας έχει τιμηθεί με πολλές λογοτεχνικές διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ τα έργα της έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες. Παράλληλα με τη συγγραφική της δραστηριότητα, η Σώτη Τριανταφύλλου εργάζεται ως δημοσιογράφος και αρθρογράφος, προσφέροντας κριτικές απόψεις πάνω σε πολιτικά και κοινωνικά θέματα της επικαιρότητας. Ζει και εργάζεται ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι, παραμένοντας ενεργή στη διεθνή λογοτεχνική σκηνή. Η γραφή της χαρακτηρίζεται από τη βαθιά γνώση της ιστορίας και της φιλοσοφίας, ενώ τα κείμενά της συχνά συνδυάζουν την προσωπική αφήγηση με τη σκληρή κριτική για τον σύγχρονο κόσμο.

Η Greek Library of London μέσα από τα Live Conversations που εγκαινιάστηκαν το 2019, συνεχίζει τις παρουσιάσεις σύγχρονων Ελλήνων των γραμμάτων και των τεχνών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

787

Εθνική Πινακοθήκη: «Η διατήρηση της μνήμης» από το Καμερούν μέχρι την Ελβετία – Ομιλία για την συντήρηση αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς με τον Valentin Boissonnas

Η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Συντήρησης και Αποκατάστασης 2024, προσκάλεσε τον…