Λάρισα – Σύλλογος εργαζομένων ΚΕΘΕΑ: Σε εργασιακή ανασφάλεια οι εργαζόμενοι των οποίων λήγουν οι συμβάσεις

kethea sin tip

Στην «εργασιακή ανασφάλεια» που βιώνουν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω του ΕΣΠΑ με συμβάσεις εργασίας στις Δομές ΕΣΠΑ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) “ΈΞΟΔΟΣ”, αλλά και στα υπόλοιπα Κέντρα ανά την επικράτεια, αναφέρθηκαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου εκπρόσωποι του Συλλόγου των εργαζομένων και ο εκπρόσωπος της “ΕΞΟΔΟΥ” κ. Αν. Παπουτσής.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπουτσής οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο τομέα αντιπροσωπεύουν το 35% του προσωπικού της “ΕΞΟΔΟΥ” και οι συμβάσεις τους λήγουν στο τέλος του τρέχοντος έτους, χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δέσμευση για το τι μέλλει γενέσθαι. Σε επίπεδο Κεντρικής Ελλάδος οι συμβασιούχοι ανέρχονται σε 21 εκ των οποίων οι 14 απασχολούνται στις δύο δομές της Θεσσαλίας (“ΕΞΟΔΟΣ και “ΠΙΛΟΤΟΣ”).

Από την πλευρά της η πρόεδος του Συλλόγου Εργαζομένων της “ΕΞΟΔΟΥ” κ. Ευ. Νταφούλη αναφέρθηκε στο ιστορικό της όλης υπόθεσης υπενθυμίζοντας ότι “η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε αναλάβει δέσμευση να συνεχίσει τα συγκεκριμένα προγράμματα από εθνικούς πόρους μετά την λήξη της χρηματοδότησης τους από κονδύλια του ΕΣΠΑ”. Η κ. Νταφούλη κατηγόρησε επίσης την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για «εμπαιγμό σε βάρος των συγκεκριμένων εργαζομένων» και χαρακτήρισε πολύτιμη την εμπειρία και την προσφορά των συγκεκριμένων εργαζομένων σε εξαρτημένα άτομα και τις οικογένειες τους.

Τέλος η ψυχολόγος της Κινητής Μονάδας της “ΕΞΟΔΟΥ” κ. Βιργ. Γκινούδη, αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελέσει η Κινητή Μονάδα σε όλη την Θεσσαλία τα τελευταία χρόνια προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στον αγώνα κατά των εξαρτήσεων.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ