Μέση Ανατολή: Επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου σήμερα για το Ιράν – Σφυροκόπημα του Ισραήλ σε Λίβανο, Γάζα και Συρία

Μέση Ανατολή: Επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου σήμερα για το Ιράν - Σφυροκόπημα του Ισραήλ σε Λίβανο, Γάζα και Συρία

Το Ισραήλ συνεχίζει τις φονικές επιδρομές σε Γάζα, Βηρυτό και Συρία, ενώ σήμερα αναμένεται κρίσιμη επικοινωνία Νετανιάχου – Μπάιντεν για το Ιράν.

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα χθες Τρίτη σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου. Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ απαντά με συνεχείς εκτοξεύσεις ρουκετών, γεγονός που υποχρεώνει το Ισραήλ να εκκενώσει χωριά που βρίσκονται κοντά στα βόρεια σύνορα.

Δείτε live

 Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο in

07:05 Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου για το Ιράν

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου σχετικά με τα σχέδια του Ισραήλ να πλήξει το Ιράν, σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios που επικαλείται τρεις καλά πληροφορημένες πηγές.

Χθες Τρίτη, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο πρωθυπουργός Νετανιάχου διέταξε τον υπουργό του να αναβάλει την επίσκεψη. Ο Νετανιάχου ήθελε πρώτα να μιλήσει τηλεφωνικά με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και η ισραηλινή κυβέρνηση να εγκρίνει τα αντίποινα για την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου.

06:59 Εφιάλτης χωρίς τέλος στη Μέση Ανατολή

Καλημέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όπου το Ισραήλ, απειλεί να σύρει την περιοχή σε γενικευμένη ανάφλεξη, σχεδιάζοντας τα αντίποινα στο Ιράν την ώρα που συνεχίζει το σφυροκόπημα σε Λίβανο,  Γάζα και Συρία.  Διαβάστε όσα προηγήθηκαν εδώ.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ