Παρατείνεται η έκθεση των Λαρισαίων φωτορεπόρτερ για τον Daniel λόγω μεγάλης προσέλευσης

DOM_2354

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των Λαρισαίων πολιτών για την έκθεση φωτογραφίας για την καταστροφική πλημμμύρα Daniel, που πραγματοποιούν Λαρισαίοι φωτορεπόρτερ σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

 

Με δεδομένο τη σημαντική προσέλευση και το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν σχολεία, συλλογικότητες και φορείς για οργανωμένες επισκέψεις, η έκθεση παρατείνεται έως τις 18 Οκτωβρίου.

Η έκθεση φωτογραφίας Daniel περιέχει 54 τυπωμένες φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους σε ενιαία  θεματική ενότητα από 9 Λαρισαίους φωτορεπόρτερ .Οι φωτορεπόρτερ  φωτογράφισαν όλο τον μήνα Σεπτέμβριο του 2023, την  καταιγίδα Daniel καθώς και τις πλημμύρες που ακολούθησαν και χτύπησαν τη  Θεσσαλία .Οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν εικόνες συνολικά από το θέμα και τις πτυχές του . Από την αγριάδα της φύσης ,το τοπίο που άλλαξε, την πλημμυρισμένη Λάρισα ,και τον κάμπο ,τον αγώνα των διασωστών εθελοντών και αλληλέγγυων ,τις καταστροφές που συνέβησαν, την αγωνία των κατοίκων να επιβιώσουν εκείνη την καταστροφική περίοδο ,τη μάχη με την λάσπη καθώς και σημειολογικές – συμβολικές φωτογραφίες.

Οσοι φορείς, σύλλογοι, σχολεία και ομάδες θελήσουν να την επισκεφτούν να επικοινωνήσουν, ώστε να υπάρξει ξενάγηση,  στα τηλέφωνα

Ντόμαλης Απόστολος 6973303592

Καστανάρας Δημήτρης 6947408190

Μαντζιαρης Κων/νος 6944457545

Και έκθεση για την παλιά Λάρισα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής

Στο μεταξύ, στο φουαγιέ του Χατζηγιάννειου θα φιλοξενείται από την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, η έκθεση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λάρισας σε συνεργασία με τη Φωτοθήκη Λάρισας – Ο.Φ.Θ.Ι. και τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, με φωτογραφικό υλικό από την παλιά Λάρισα, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής Λάρισας. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 18 Οκτωβρίου.

«Η παλιά Λάρισα αποκαλύπτεται μέσα από τον πλούτο μιας σημαντικής συλλογής, της συλλογής Γαλερίδη. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς και για τούτη τη σύμπραξη, όπως και για το σύνολο των εκδηλώσεων που έχουμε προγραμματίσει, σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες της Λάρισας, για το 1ο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής στην πόλη μας.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τους αρχιτέκτονες για την κίνησή τους να δώσουν “χώρο” και περισσότερο χρόνο στην έκθεση των φωτορεπόρτερ, μετά από αίτημά τους προς τη Δημοτική Αρχή. Καλούμε το κοινό να έρθει στο Χατζηγιάννειο για μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία, αυτόν τον ιδιότυπο “διάλογο” των εποχών της Λάρισας», σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ.Θωμάς Ρετσιάνης.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ