Πώς να κάνετε το σπίτι σας πιο maximal χωρίς να γίνει κακόγουστο

Πώς να κάνετε το σπίτι σας πιο maximal χωρίς να γίνει κακόγουστο

Ο μαξιμαλισμός έχει επιστρέψει στη μόδα και μπορούμε να τον υιοθετήσουμε με 5 απλούς τρόπους.

Καθώς οδεύουμε σε πιο κρύες και σκοτεινές μέρες, ο μαξιμαλισμός είναι η τάση που δίνει μια ευχάριστη νότα στο σπίτι μας σύμφωνα με την Sophie Robinson που είναι εμπειρογνώμονας εσωτερικού σχεδιασμού και ειδικός των χρωμάτων.

«Το παν είναι να κάνεις τολμηρές, εκφραστικές και χαρούμενες design επιλογές», λέει η Robinson. «Πάντα πίστευα ότι τo περισσότερο είναι και το καλύτερο και αν είσαι κάποιος που αγαπά το χρώμα, τα υφάσματα και τα όμορφα πράγματα ο μαξιμαλισμός είναι η τάση για το σπίτι σου».

Το φθινόπωρο μπορεί να είναι η τέλεια στιγμή για να αγκαλιάσετε το χρώμα. Όταν ο κόσμος έξω είναι γκρίζος και κρύος, το σπίτι σας μπορεί να είναι ένα ζεστό, ζωντανό, καταφύγιο γεμάτο ζωή, προσωπικότητα και αισιοδοξία. Ο μαξιμαλισμός δεν πρέπει να συγχέεται με τη δημιουργία ενός ακατάστατου χάους.

Πώς θα το υιοθετήσετε;

1. Το πρώτο κλειδί για την υιοθέτηση του μαξιμαλισμού, για την Robinson, είναι το χρωματικό layering. “Όταν κάνει κρύο έξω, θέλουμε τα σπίτια μας να έχουν την αίσθηση ενός άνετου καταφύγιου και η τοποθέτηση διαφορετικών χρωμάτων σας βοηθά να το πετύχετε”, εξηγεί. Εάν δεν είστε αρκετά έτοιμοι να επενδύσετε σε πολύχρωμους τοίχους, προτείνει να προσπαθήσετε να βάλετε χρώμα στα έπιπλά σας.

Οι αποχρώσεις κοσμημάτων όπως το σμαραγδένιο πράσινο, το μπλε ζαφείρι και το μωβ του αμέθυστου συνδυάζονται όμορφα με πιο φωτεινές αποχρώσεις καθώς  αλληλοσυμπληρώνονται και δημιουργούν μια αίσθηση ζεστασιάς και πλούτου.

2. Επιπλέον, ο μαξιμαλισμός έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας φιλόξενης ατμόσφαιρας και η σχεδιάστρια λέει ότι της αρέσει να αναμειγνύει μοτίβα και υφές προκειμένου να δημιουργήσει έναν ανακουφιστικό, ευχάριστο χώρο. Επιλέξτε ένα τολμηρό μοτίβο ως σημείο εκκίνησης και στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το ως τη βασική χρωματική σας παλέτα για να εντάσσετε άλλα μοτίβα που μοιράζονται παρόμοια χρώματα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι η ανάμειξη των μοτίβων σας παραμένει αρμονική.

3. Η υφή είναι ένας άλλος βασικός παράγοντας που κάνει ένα δωμάτιο να είναι άνετο και φιλόξενο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, επομένως καλείστε να στρώσετε ό,τι μπορείτε. Μαλακά υφάσματα όπως βελούδο, μαλλί και μετάξι σε ακατέργαστο ξύλο, sisal και μάρμαρο για αντίθεση, λέει ότι όλα μαζί επιδρούν αρμονικά για να δημιουργήσουν βάθος και ενδιαφέρον σε ένα δωμάτιο. Τοποθετήστε στα έπιπλα ριχτάρια, μαξιλάρια και χαλιά με ανάγλυφη υφή για να δημιουργήσετε τον δικό σας πολυτελή παράδεισο.

4. Ο φωτισμός είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά κατά τη διάρκεια των σύντομων, σκοτεινών ημερών του χειμώνα. Οι μαξιμαλιστικοί εσωτερικοί χώροι ζωντανεύουν όταν ο φωτισμός γίνεται σωστά. Μην βασίζεστε αποκλειστικά σε ένα μεγάλο φωτιστικό, αντίθετα χρησιμοποιήστε ένα μείγμα επιτραπέζιων φωτιστικών και φωτιστικών τοίχου για να δημιουργήσετε στρώματα φωτός γύρω από το δωμάτιο. Με την έλλειψη ηλιόλουστου φωτός της ημέρας, οι λαμπτήρες ζεστού τόνου γίνονται ο καλύτερος φίλος σας. Ακόμη, αποφύγετε τα φώτα ψυχρού τόνου.

5. Τέλος, ο μαξιμαλισμός δεν έχει να κάνει μόνο με το τολμηρό χρώμα και τα αντικρουόμενα μοτίβα. Έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός σπιτιού σε ιδιαίτερο στιλ που θα σας φαίνεται μοναδικό. Μην προσπαθείτε να είστε υπερβολικά συντονισμένοι ή να ταιριάζετε σχέδια, συμβουλεύει, και αντ’ αυτού προτιμήστε να αναμειγνύετε διαφορετικά στυλ και περιόδους με τρόπο που να μετατρέπετε το ακατόρθωτο σε ζωντανό.

Πηγή: allyou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ