Σημαντικές θεατρικές παραστάσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η Παναγία των Παρισίων 1

Ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα επιφυλάσσει για την περίοδο του 2024-2025 το δημοτικό θέατρο Πειραιά. Η κεντρική σκηνή , η σκηνή «ΩΜΕΓΑ» και το Φουαγιέ θα φιλοξενήσουν πλήθος παραστάσεων, δρώμενα, ενώ με αφορμή την συμπλήρωση 190 χρόνων από την ίδρυση του δήμου Πειραιά έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις με επίκεντρο την αυτοδιοίκηση.

Ο άνθρωπος και όλες τους οι εκδοχές βρίσκονται στο κέντρο του νέου καλλιτεχνικού προγράμματος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για την περίοδο 2024-2025. Θεατρικές παραστάσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα που αναδεικνύουν την πνευματικότητα, την τρυφερότητα και την συνύπαρξη και που παντρεύουν το «καθιερωμένο» με το «νέο» περιλαμβάνονται αρμονικά σε αυτό.

«Στον Πειραιά ποντάρουμε στον πολιτισμό, θέλουμε να αναβαθμίσουμε, θέλουμε να συνδέσουμε αυτές τις δομές που υπάρχουνε», δήλωσε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Από την πλευρά του ο Νίκος Διαμαντής, καλλιτεχνικός διευθυντής, τόνισε πως: «Η μεγαλύτερη πρόκληση για ένα θέατρο είναι να μην κάνει πυροτεχνήματα, να μπορεί να διεισδύει ουσιαστικά στον κόσμο».

Ανάμεσα στις 13 παραστάσεις που θα ανεβούν, βρίσκονται και διαχρονικά έργα, όπως το μυθιστόρημα της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας «Όσα Παίρνει ο Άνεμος» ανεβαίνει στη σκηνή σε μία πρωτότυπη διασκευή για το θέατρο, αλλά και καινούριες δραματουργίες, όπως το «ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ» αποτελεί μία παράσταση που στοχεύει σε έναν δημόσιο διάλογο για τον σεξισμό.

Ο ηθοποιός Όμηρος Πουλάκης δήλωσε πως: «Πέρα από το ερωτικό στοιχείο του μυθιστορήματος,… υπάρχει ένας ισχυρός αντιπολεμικός άξονας στο έργο και σε μια περίοδο που βλέπουμε γύρω μας φρικτά θέατρα πολέμου», ενώ η σκηνοθέτης Άντζελα Μπρούσκου επισημαίνει ότι; «Κινείται ανάμεσα στο ντοκουμέντο και στη μυθοπλασία, με υλικό από έρευνα που έχουμε κάνει από πραγματικές μαρτυρίες».

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και το εργαστήρι συγγραφής και θεάτρου, μουσικά δρώμενα και παράλληλες δράσεις. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

Ρεπορτάζ: Λάζαρος Αντωνιάδης

Επιμέλεια: Άντζυ Κούκη

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ