Θεσσαλονίκη: Στο Ολυμπιακό Μουσείο η παράσταση “Τρίχα-Τρίχα” από ηθοποιούς με αναπηρία όρασης

trixa trixa

Το τμήμα «Υποκριτικής Τέχνης» της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Πυλαίας Χορτιάτη για Άτομα με Αναπηρία, υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανεβάζει την κωμωδία «Τρίχα – Τρίχα», βασισμένη στην τριλογία κόμικ «Μαλλί με Μαλλί» του γνωστού σκιτσογράφου και συγγραφέα Αρκά.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον συνεδριακό χώρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 8.00 μμ

Η παράσταση μας μεταφέρει στο καθημερινό περιβάλλον ενός κομμωτηρίου, όπου οι διάλογοι και οι παράλογες καταστάσεις αποκαλύπτουν την κωμικοτραγική πλευρά της ζωής. Με την ευφυή γραφή του Αρκά, οι χαρακτήρες αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και τις χαρές της καθημερινότητας με χιούμορ και σαρκασμό. Η κωμωδία «Τρίχα – Τρίχα» προσφέρει στους θεατές μια διασκεδαστική ματιά στην ανθρώπινη φύση, γεμάτη αξέχαστες ατάκες και στιγμές, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η ηθοποιός Μαρία Ανδρούδη.

Η παράσταση είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας των πρώτων απόφοιτων του τμήματος «Υποκριτικής Τέχνης» της ΣΑΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη για Άτομα με Αναπηρία. Οι καταρτιζόμενοι-ηθοποιοί με αναπηρίες όρασης, με την υποστήριξη των εκπαιδευτών τους, κατάφεραν να μετατρέψουν το πάθος τους για την υποκριτική σε μια ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση, την οποία συνεχίζουν και τώρα, λίγους μήνες μετά την αποφοίτησή τους, επισήμανε ο ηθοποιός Νίκος Αργυρός.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ