80 Χρόνια από την Απελευθέρωση του Βόλου: «Ο Βόλος Ελεύθερος»

Βόλος Ελεύθερος ΠΡΟΣΟΧΗ Φωτο Zημέρη - ΔΗΚΙ

Φέτος, η πόλη μας τιμά μια σπουδαία επέτειο: 80 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής, στις 19 Οκτωβρίου 1944. Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) Μαγνησίας, από το 2017, έχουν καθιερώσει τον εορτασμό αυτής της σημαντικής ημέρας με τον τίτλο «Ο Βόλος Ελεύθερος: 19 Οκτωβρίου 1944».

Φέτος, το αφιέρωμα περιλαμβάνει τρεις σημαντικές δράσεις που απευθύνονται σε όλους:

1. Έκθεση Αρχειακού Υλικού:
Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, το κοινό μπορεί να επισκεφθεί το Αναγνωστήριο των Γ.Α.Κ. (Μαγνήτων 141 και Σπ. Σπυρίδη) από τις 9:30 το πρωί έως τις 9:30 το βράδυ. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ξεναγήσεις στην Έκθεση, όπου θα προσεγγιστούν θεματικές της τραυματικής δεκαετίας του 1940 και οι επιπτώσεις της στα μεταπολεμικά χρόνια.

2. Ιστορικός Περίπατος:
Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθεί ο Ιστορικός Περίπατος «Στους δρόμους και τους τόπους της μνήμης», που έχει ήδη κλείσει τις συμμετοχές του με 30 άτομα.

3. Εκπαιδευτική Δράση:
Από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου, θα υλοποιηθεί εκπαιδευτική δράση για μαθητές ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίων και Λυκείων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Τα Γ.Α.Κ. Μαγνησίας προσκαλούν το κοινό να συμμετάσχει ενεργά σε αυτές τις δράσεις, αναβιώνοντας γεγονότα, πρόσωπα και τοπόσημα του πρόσφατου παρελθόντος της πόλης μας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο: 2421045833.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ