Αγρια επίθεση από Πολάκη σε Κασσελάκη

Αγρια επίθεση από Πολάκη σε Κασσελάκη

Αναβολή συνεδρίου ούτε προτάθηκε ούτε αποφασίζεται –τουλάχιστον για την ώρα. Αυτό που έγινε απόλυτα σαφές σε μια ακόμα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ωστόσο είναι πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει μόνο ένα μέτωπο μέσα στο κόμμα του, αλλά δύο: η πιο σκληρή κριτική που ακούστηκε μέσα στη συνεδρίαση, με συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς, ήταν από τον Παύλο Πολάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στην πλειοψηφία των «100», φέρεται να σχολίασε πως «την έχετε κάνει τη μ…κία σας, τον έχετε κάνει πληγωμένο πρίγκιπα» και πως «αν έρθει κανονικός κόσμος να ψηφίσει, αυτός ο νάρκισσος πρόεδρος δεν βγαίνει» – σχολιάζοντας πως η «συμμετοχική αμεσοδημοκρατία» από την πλευρά Κασσελάκη παραπέμπει σε «αδολφοχιτλερισμό».

Οι τόνοι προς την πλευρά του πρώην προέδρου – ο οποίος εκπροσωπήθηκε πάλι από τη Θεοδώρα Τζάκρη που σχολίασε πως δεν μπορούν να γίνονται διαρκώς συνεδριάσεις των οργάνων για να καταδικάζεται ο Κασσελάκης – σηκώθηκαν και από την πλευρά των «100», και για τη διαδικτυακή πλατφόρμα εγγραφών και για την αντιμετώπισή του προς τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ολγα Γεροβασίλη ανέφερε πως ο πρώην πρόεδρος «έχει σχέδιο που ξετυλίγεται από τις ευρωεκλογές και συνεχίζει. Ή για να κρατήσει τμήμα των μελών και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύοντας επί της ουσίας ό,τι ξέρουμε μέχρι σήμερα και πολιτικά και οργανωτικά με δεξιά στροφή. Ή το plan b το οποίο το δοκιμάζει μέσω της πλατφόρμας είναι για δικό του κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση», ενώ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος καταδίκασε τους προπηλακισμούς που φέρονται να έχουν γίνει (αλλά διαψεύδονται από την άλλη πλευρά) σε επίπεδο οργανώσεων: «Ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει παρά τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων να λέει ότι είναι πρόεδρος. Και για το εξώδικο λέει ότι καλώς το έκανε. Και προσβάλλει την Κ.Ε. καθημερινά. Η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας είναι άλλο ένα πρωτοφανές γεγονός, μια επιλογή ρήξης του Στέφανου Κασσελάκη με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Επιβεβαιώνει καθημερινά με όσα κάνει και λέει ότι ορθώς υπήρξε η άρση της εμπιστοσύνης και δεν εγκρίνεται η υποψηφιότητά του». Από την πλευρά του ο Γιάννης Ραγκούσης περιέγραψε το δίλημμα που έχει τεθεί ως «ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης».

Πρωτόγνωρο γεγονός

Το κλίμα στην πλειοψηφία του οργάνου περιγράφεται και στην απόφαση της ΠΓ, στην οποία τονίζεται πως η απόφαση που λήφθηκε για αποκλεισμό Κασσελάκη από τη διαδικασία έγινε με απαρτία, ήταν απολύτως καταστατική και ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία, καταδικάζοντας απερίφραστα τα έκτροπα και τις επιθέσεις σε εργαζόμενους στα ΜΜΕ: «Η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας, αποτελεί άλλο ένα πρωτοφανές και πρωτόγνωρο γεγονός, μετά την αποστολή του εξωδίκου στην ΚΕ και την ΠΓ του κόμματος. Είναι μια επιλογή συνειδητά παραπλανητική, αφού χρησιμοποιεί στο domain name και στο εσωτερικό της, το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και ανταγωνιστική στο κόμμα μας», αναφέρθηκε για την πλατφόρμα εγγραφών και υποστηρικτών, ενώ στο κείμενο χαρακτηρίζονται «προσβλητικές» οι αναφορές για τους 50 εργαζόμενους της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. «Η συστηματική προσπάθεια να διαχυθεί ένα κλίμα απογοήτευσης και παραίτησης μεταξύ των αριστερών, προοδευτικών πολιτών θα πέσει στο κενό, δεν θα ανακόψει τη μαζική και ενεργητική συμμετοχή των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε όλες τις εσωκομματικές διαδικασίες, για την οποία θα αγωνιστούμε και θα εγγυηθούμε θεσμικά με όλες μας τις δυνάμεις», καταλήγει η απόφαση.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εξουσία για τέταρτη φορά

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ

Και η Βουλή αποχαιρέτησε τη Βάσω Παπανδρέου: όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της, ανακοινώθηκε…