«Αντιπροσωπεύω μια νέα γενιά ηγετών»

«Αντιπροσωπεύω μια νέα γενιά ηγετών»

Η Κάμαλα Χάρις δεσμεύθηκε ότι η προεδρία της δεν θα είναι «μια συνέχεια» της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν, στη διάρκεια της συνέντευξης σε τεταμένη ατμόσφαιρα που έδωσε στο Fox News, το τηλεοπτικό δίκτυο που προτιμούν οι συντηρητικοί Αμερικανοί και το οποίο στηρίζει ανοιχτά τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ. «Οπως κάθε νέος ηγέτης που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, θα φέρω στο αξίωμα τα βιώματά μου, τις επαγγελματικές εμπειρίες μου και νέες ιδέες», δήλωσε η Δημοκρατική υποψήφια 20 ημέρες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Η αντιπρόεδρος, η οποία αντικατέστησε στα μέσα Ιουλίου τον Τζο Μπάιντεν στη μονομαχία του με τον Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια λεπτή άσκηση ισορροπίας – καθώς είναι υποχρεωμένη να βάλει το δικό της στίγμα στην εκστρατεία της για την προεδρία, χωρίς ωστόσο να αρνηθεί τη θητεία του ογδοντάχρονου προέδρου. «Αντιπροσωπεύω μια νέα γενιά ηγετών», υπογράμμισε στη διάρκεια της συνέντευξης η 59χρονη υποψήφια.

Ο παρουσιαστής Μπρετ Μπέιερ ήταν ιδιαίτερα πιεστικός στις ερωτήσεις του προς τη Χάρις ιδιαίτερα στο Μεταναστευτικό, όπου μάλιστα έπαιξε και κάποιες δηλώσεις του Τραμπ. Διέκοπτε αρκετά συχνά τη Χάρις, με αποτέλεσμα εκείνη να υψώσει κάποιες φορές τον τόνο της φωνής της ρωτώντας τον: «Μπορώ να τελειώσω την απάντησή μου;» και λέγοντας ότι ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει ως «εσωτερικό εχθρό» τους αμερικανούς πολίτες που διαφωνούν μαζί του, κάτι που δεν συνάδει με τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Επίθεση στον Τραμπ

Μαχητική, η Χάρις κατηγόρησε επίσης τον Ντόναλντ Τραμπ ότι με την προεκλογική εκστρατεία του «μειώνει» τους Αμερικανούς. «Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα έπρεπε να είναι ικανός να αντιμετωπίζει επικρίσεις χωρίς να απειλεί να βάλει αυτούς που τις διατυπώνουν στη φυλακή», τόνισε.

Λίγα λεπτά μέτα το τέλος της συνέντευξης, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ εξέδωσε δήλωση χαρακτηρίζοντάς την «καταστροφική» για τη Χάρις. Δημοκρατικοί είπαν από την πλευρά τους ότι η Χάρις βρέθηκε σε μη φιλικό έδαφος και τα κατάφερε χωρίς να κάνει γκάφες. Λίγο πριν απ’ αυτή την πρώτη συνέντευξή της στο Fox News, η Χάρις είχε ήδη απευθυνθεί στους Ρεπουμπλικανούς στη διάρκεια συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια, επικαλούμενη τον στρατηγό Μαρκ Μίλεϊ, άλλοτε υψηλόβαθμο στρατιωτικό αξιωματούχο του Τραμπ, ο οποίος έχει πει για τον πρώην πρόεδρο ότι είναι «φασίστας από κορυφής μέχρις ονύχων».

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ