“Απο τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη” – Εγκαίνια τελευταίου μέρους της έκθεσης στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST

joist larisa

Εγκαινιάζεται την Κυριακή 20 Οκτωβρίου το τέταρτο και τελευταίο μέρος της έκθεσης «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST»

Από την πρώτη αγροτική επανάσταση και την ανακάλυψη του τροχού μέχρι την Επανάσταση 4.0 και την Τεχνητή Νοημοσύνη, το JOIST δημιούργησε μια σπονδυλωτή έκθεση που διερευνά την έννοια της καινοτομίας, ιστορικά και εννοιολογικά.

Ο εκθεσιακός χώρος του JOIST φιλοξένησε τέσσερις εκθέσεις «στάσεις στον χρόνο», διερευνώντας τις ανάγκες που οδήγησαν τους ανθρώπους στην καινοτομία ανά τους αιώνες, ποια είναι τα περιβάλλοντα που την ευνοούν, καθώς και γιατί οι κοινωνίες αγκαλιάζουν ή όχι, καινοτόμες ιδέες.

Το τέταρτο και τελευταίο μέρος της σπονδυλωτής έκθεσης «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας», είναι αφιερωμένο στην περίοδο από το 1940 έως και σήμερα και παρουσιάζει στο κοινό την τεχνολογική πρόοδο που χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες περιόδους. Το εκθεσιακό ταξίδι ξεκινάει από τα χρόνια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και τον μηχανισμό του Άλαν Τούρινγκ, συνεχίζει με την ευρεία εξάπλωση των τεχνολογικών επιτευγμάτων στην κοινωνία όπου οι ηλεκτρονικές συσκευές μπήκαν σε κάθε σχεδόν σπίτι και επιχείρηση και τα μεταμόρφωσαν, και τελειώνει με την ταχύτατη ανάπτυξη των σύγχρονων αναδυόμενων τεχνολογιών. 

Η έκθεση πειραματίζεται με νέες τεχνολογίες και μουσειολογικές προσεγγίσεις, δημιουργώντας ένα θεατρικό εκθεσιακό περιβάλλον. Απευθύνεται σε κοινό όλων των ηλικιών, καθώς στόχος της είναι να βοηθήσει μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν ξανά, με νέους τρόπους, τον κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε!

Συντελεστές έκθεσης:

Επιμέλεια Έκθεσης: Κλαίρη Μπακούρα

Ιστορική Έρευνα: Αλέξανδρος Τουλουμτζίδης

Σκηνογραφία & Κατασκευή Σκηνικών: Ζωή Σεϊτάνη

Οπτικός Σχεδιασμός: Χρήστος Παπαδημητρίου

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ