Εκδήλωση του ΚΚΕ για την 80η επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας απο τους Γερμανούς

IMG_20241017_103352

Εκδήλωση για την 80η επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας από τους γερμανούς διοργανώνει η Τομεακη Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, στο Μνημείο του Κόµµατος στον λόφο του Μεζούρλου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλία από την Μαρία Γαβαλά, μέλος της Ε.Π Θεσσαλίας του ΚΚΕ, θεατρικό δρώµενο «5 δυσκολίες να γράψει κανείς την αλήθεια», του Μπ. Μπρέχτ, από την θεατρική οµάδα της ΚΝΕ και μουσικό πρόγραμμα με πολιτικό τραγούδι.

Κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση απηύθυναν σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο κ. Τριγάζης Άγις, μέλος του Τ.  Γραφείου Λάρισας του ΚΚΕ, η Μαρία Κωστούλα στέλεχος του ΚΚΕ και Στεργιαννή Σιούλα, στέλεχος της ΚΝΕ.

Όπως τόνισαν: «80 χρόνια πριν, 23 Οκτώβρη 1944, ο λαός της Λάρισας, γιόρταζε, ενώ οι ναζί κατακτητές τρέπονταν σε φυγή. Τότε που ο λαός της πόλης ζητωκραύγαζε στην παρέλαση της θρυλικής Ταξιαρχίας Ιππικού του ΕΛΑΣ: “Εµπρός ΕΛΑΣ για την Ελλάδα… Τότε που στους δρόμους της πόλης ξεχύθηκε µια λαοθάλασσα, µε καθοδηγητή, αιμοδότη και οργανωτή το ΚΚΕ που σάλπισε την αντίσταση, δημιούργησε το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ. Τιμάμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που κράτησαν το “φως αναμμένο, που αγωνίστηκαν για τα λαϊκά συμφέροντα και τη λευτεριά. Με το όπλο, τα χωνιά και την προκήρυξη”.

Σε άλλο σημείο, τόνισαν τα εξής:

«Ογδόντα χρόνια μετά ό,τι οδήγησε στον ιμπεριαλιστικό Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι ακόμα εδώ. Είναι εδώ η αντιπαράθεση μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών και των ιμπεριαλιστικών τους ενώσεων. Εκφράζεται με διάφορους τρόπους σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αλλά το αντικείμενό της είναι πάντα το ίδιο: Η μοιρασιά και η λεία στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, οι σφαίρες επιρροής, οι αγορές, οι δρόμοι μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων και ο έλεγχός τους. Με μια λέξη: Το άπληστο καπιταλιστικό κέρδος!

Η “μεγάλη εικόνα” είναι ότι σήμερα οξύνεται η αντιπαράθεση ΗΠΑ – Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στη διεθνή ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Και τέτοιες ανακατατάξεις ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν αναίμακτα. Κάθε μέρα κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο ιμπεριαλιστικά μπλοκ: Το ευρωατλαντικό με επικεφαλής τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά τις μεταξύ τους διαφοροποιήσεις και το υπό διαμόρφωση ευρασιατικό μπλοκ, με επικεφαλής τη Ρωσία και την Κίνα».

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ