Ιράν: Η εξόντωση του Σινουάρ θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο «το πνεύμα της αντίστασης»

Ιράν: Η εξόντωση του Σινουάρ θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο «το πνεύμα της αντίστασης»

Το Ιράν, υποστηρικτής του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, διαβεβαίωσε το βράδυ χθες Πέμπτη ότι η εξόντωση του Γιαχία Σινουάρ (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters) από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο «το πνεύμα της αντίστασης» με σκοπό την «απελευθέρωση» των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών.

«Οσο η κατοχή και οι επιθέσεις διατηρούνται, η αντίσταση θα συνεχίζεται»

«Θ’ αποτελέσει πρότυπο για τη νεολαία και τα παιδιά, που θα συνεχίσουν την πορεία προς την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Οσο η κατοχή και οι επιθέσεις διατηρούνται, η αντίσταση θα συνεχίζεται», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της μόνιμης αντιπροσωπείας του Ιράν στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Τι είπε η Χαμάς

Πηγές της Χαμάς είπαν νωρίτερα στο Reuters ότι υπάρχουν ενδείξεις πως ο ηγέτης της Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε σε ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα.

Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση της παλαιστινιακής οργάνωσης στην είδηση του θανάτου του, που πλέον επιβεβαιώθηκε επίσημα και από τις ισραηλινές δυνάμεις (IDF).

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ, είχε σπεύσει να ενημερώσει τους ομολόγους του σε μια σειρά από χώρες ότι ο Σινουάρ είναι νεκρός.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο στρατιωτικό και ηθικό επίτευγμα για το Ισραήλ και μια νίκη για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο ενάντια στον άξονα του κακού του ριζοσπαστικού Ισλάμ, μ’ επικεφαλής το Ιράν», ανέφερε.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ