Λάρισα: Κονδύλια 6 εκ. ευρώ για ανάσχεση του “Brain Drain” στη Θεσσαλία

kouret programata

Με ένα κονδύλι της τάξεως των 6 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση προτάσεων που θα κατατεθούν με μέγιστο προϋπολογισμό έως 200 χιλ. ευρώ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα χρηματοδοτήσει την εφαρμοσμένη έρευνα με βασική στόχευση αφενός την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, αφετέρου την ανάσχεση του “brain drain”, δηλαδή της φυγής στο εξωτερικό μυαλών και επιστημόνων που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο τους δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τη Θεσσαλία.

Πρόκειται, όπως ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτας, για τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών, ώστε να μείνουν στη Θεσσαλία για την επόμενη 2ετία επιστημονικό δυναμικό και ερευνητές (80 – 90 συνολικά) που υπό άλλες συνθήκες θα αναζητούσαν στο εξωτερικό μια καλύτερη τύχη.

Ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι είναι η πρώτη φορά που “τρέχει” αντίστοιχο πρόγραμμα μετά το 2010, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Θεσσαλία είναι η μόνη περιφέρεια στην Ελλάδα που δεν είχε κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι τομείς εφαρμοσμένης έρευνας που θα χρηματοδοτηθούν, όπως εξήγησε από την πλευρά της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο κ. Α. Βούλγαρης, έχουν σχέση με την αγροδιατροφή, την υγεία, τα φάρμακα, το περιβάλλον, τις τεχνολογίες πληροφορικής κ.α.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ