Μείωση 4,1% του κύκλου εργασιών της ελληνικής βιομηχανίας τον Αύγουστο

Ανοίγει ο δρόμος για την ενίσχυση της βαριάς βιομηχανίας

Μείωση τόσο σε ετήσια όσο και σε μηναία βάση παρουσίασε ο κύκλος εργασιών στη Βιομηχανία για τον μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. 

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης του Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Αύγουστο παρουσίασε μείωση 4,1% σε σχέση με τον αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ συγκρινόμενος με τον Ιούλιο του 2024 μειώθηκε κατά 23,6%. 

Αναφορικά με το δωδεκάμηνο Σεπτεμβρίου 2023 – Αυγούστου 2024 πάντως, ο μέσος Γενικός Δείκτης αυξήθηκε κατά 1,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Σεπτεμβρίου 2022 – Αυγούστου 2023.

Ετήσια σύγκριση 

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 4,1% τον μήνα Αύγουστο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2023, προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

* Μείωση κατά 4,5 του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Η μείωση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων, κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, βιομηχανίας ξύλου και κατασκευής προϊόντων από
ξύλο και φελλό, παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλών. 

* Αύξηση κατά 41,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

* Μείωση κατά 14,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

* Αύξηση κατά 2,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εσωτερικής Αγοράς.

Μηνιαία Σύγκριση

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 23,6% τον μήνα Αύγουστο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2024, προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

* Μείωση κατά 23,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης.

* Μείωση κατά 21,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

* Μείωση κατά 27,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

* Μείωση κατά 21,6% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ