Ολοκληρωμένες προτάσεις απο την Terra Thessalia για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

2.1 exodos-cotton

Σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση σε περιφερειακό επίπεδο με στόχο τον σχεδιασμό και την εφαρμογή δύο ολοκληρωμένων δράσεων α) την αναπροσαρμογή των θεσσαλικών γεωργιών στις τοπικές παραγωγικές συνθήκες με βάση την αναγεννητική γεωργία και β) την υποστήριξη μιας πολιτικής υποδοχής πληθυσμού σε κοινότητες της υπαίθρου, προχωρά η Τerra Τhessalia,  σε συνεργασία με ένα διεθνές δίκτυο οργανισμών έρευνας και μηχανισμών υποστήριξης.

H Terra Thessalia αποτελεί μη Κερδοσκοπικό Φορέα μέλη του οποίου είναι: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Συνεταιριστικές Τράπεζες Καρδίτσας και Θεσσαλίας, Αναπτυξιακές Εταιρείες Καρδίτσας (ΑΝΚΑ) και Τρικάλων (ΚΕΝΑΚΑΠ), Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό η Τerra Τhessalia έχει αναλάβει ποικίλες πρωτοβουλίες. Αναλυτικότερα, παρουσίασε πρόσφατα στο Υπουργείο Γεωργίας κατόπιν προσκλήσεως, την πρόοδο του Προγράμματος της Αναγεννητικής Γεωργίας για το βαμβάκι το οποίο εφαρμόζεται επιτυχώς, από το 2022 στο Συνεταιρισμό Ενιπέα καθώς και τη συνεισφορά του στην αναδιάρθρωση της θεσσαλικής γεωργίας. Στη συνέχεια, υποδέχθηκε την Επιτροπή Παρακολούθησης του προαναφερόμενου προγράμματος Αναγεννητικής Γεωργίας. Και το πιο σημαντικό, επειδή αυτές οι πολιτικές απαιτούν ζωντανή την ύπαιθρο, η Τerra Τhessalia προωθεί την πολιτική υποδοχής νέου πληθυσμού σε περιοχές της υπαίθρου σε συνεργασία με Δήμους και άλλους συλλογικούς φορείς.

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ