“Ψηφιακό μάτι”στην παρακολούθηση και εκτέλεση των έργων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

papasterg kouret

Ένα νέο ψηφιακό εργαλείο παρακολούθησης της εκτέλεσης και όχι μόνο, των έργων στη Θεσσαλία αποκτά η Περιφέρεια μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου με τον περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα.

Πολυεπίπεδο χαρακτήρισε το υπογραφέν μνημόνιο ο περιφερειάρχης Δ. Κουρέτας, ο οποίος εξήγησε ότι ξεκινά από την ψηφιοποίηση των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε να είναι εφικτή η παρακολούθηση της εξέλιξης και της πορείας των έργων, καθώς και σε μια σειρά από άλλους τομείς που οδηγούν την Θεσσαλία στην ψηφιακή εποχή.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου από την πλευρά του υπογράμμισε ότι μέσω της συνεργασίας αυτής η περιφέρεια θα αποκτήσει ένα εργαλείο project managment για την παρακολούθηση όλων των σταδίων κατασκευής και οργάνωσης των έργων. Παράλληλα, δημιουργείται ένα ψηφιακό εργαλείο, το οποίο θα εξισώσει, όπως εξήγησε ο υπουργός, και τις 13 περιφέρειες της χώρας στον τομέα παροχής ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Πρόκειται για τη δυνατότητα παροχής συνολικά 120 υπηρεσιών προς τους πολίτες, η οποία ευθυγραμμίζει ψηφιακά όλες τις περιφέρειες στον συγκεκριμένο τομέα, στον οποίο, επί του παρόντος, κάποιες προηγούνται και κάποιες άλλες παρουσιάζουν υστέρηση.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ