Σινουάρ: Νέο βίντεο από τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς – Η στιγμή που το τανκ ανοίγει πυρ και τον σκοτώνει

Σινουάρ: Νέο βίντεο από τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς – Η στιγμή που το τανκ ανοίγει πυρ και τον σκοτώνει

Η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι ο ηγέτης της, ο Γιαχία Σινουάρ, σκοτώθηκε σε μάχη εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα.

Σε ανακοίνωσή του, ο ανώτερος ηγέτης Χαλίντ Χαγιά δήλωσε ότι ο Σινουάρ, «με το όπλο στο χέρι», πολέμησε και αντιμετώπισε τον ισραηλινό στρατό «μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του στην πρώτη γραμμή».

Οι Ταξιαρχίες Κασάμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, δήλωσαν επίσης ότι ο Σινουάρ σκοτώθηκε «αντιμετωπίζοντας τον εχθρό, χωρίς να υποχωρεί».

googletag.cmd.push(function() );

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μία ημέρα αφότου το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ο ηγέτης της Χαμάς σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα την Τετάρτη.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι στρατιώτες ερευνούσαν μια περιοχή στη νότια Γάζα όταν εντόπισαν τρεις μαχητές που κινούνταν μεταξύ κτιρίων. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σινουάρ μπήκε σε ένα κτίριο που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, βλήματα άρματος μάχης και ένας πύραυλος εκτοξεύθηκαν επίσης εναντίον του κτιρίου.

Ο στρατός έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από ένα μίνι μη επανδρωμένο αεροσκάφος, τα οποία, όπως είπε, έδειχναν τον Σινουάρ, βαριά τραυματισμένο στο χέρι, να κάθεται σε μια καρέκλα μέσα στο κατεστραμμένο κτίριο, με το πρόσωπό του καλυμμένο με ένα μαντήλι.

Το βίντεο τον δείχνει να κοιτάζει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Σε αυτό το στάδιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αντιναύαρχος Daniel Hagari, ο Σινουάρ αναγνωρίστηκε μόνο ως μαχητής, αλλά τα στρατεύματα εισήλθαν και τον βρήκαν με ένα όπλο, ένα αλεξίσφαιρο μπουφάν και 40.000 σέκελ (10.731,63 δολάρια).

Τα οδοντιατρικά αρχεία, τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι δοκιμές DNA παρείχαν την τελική επιβεβαίωση της δολοφονίας του Σινουάρ, δήλωσαν ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ