Σκληρή καταδίκη Κασσελάκη από την ΠΓ- Απειλούν με διάσπαση…

Ο κύβος ερρίφθη σε ΣΥΡΙΖΑ

Της Νίκης Ζορμπά

Ζήτημα αναβολής του συνεδρίου, δεν τέθηκε στο τραπέζι της χθεσινής πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ενώ, βάσει των γραπτών ( της απόφασης της ΠΓ δηλαδή), το κόμμα προχωράει συντεταγμένα προς το συνέδριό του ( 8- 11 Νοεμβρίου). 

Έκλεισε το θέμα δηλαδή; Απολύτως όχι αλλά η πλειοψηφία χθες είχε άλλα ζητούμενα και στόχο: Την απόλυτη καταδίκη των καμωμάτων του Στέφανου Κασσελάκη , πρακτικών τε και ρητορικών, με αιχμή το πρόσφατο “παραπλανητικό” για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ νέο μητρώο στελεχών που έστησε και έδωσε στη δημοσιότητα, καλώντας τους οπαδούς του να γραφτούν στον “dikomassyriza”, ήτοι τον δικό του. 

“Ή Ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο Κασσελάκης”

Στα ομαδικά πυρά που δέχθηκε από την ΠΓ ( μονον οι Τζάκρη, Δούρου, Τελιγιορίδου, Ρήγας και Σκορίνης, διαφώνησαν) , κοινός τόπος ήταν ότι Κασσελάκης και ΣΥΡΙΖΑ είναι σε απόλυτη διάσταση και εχθροπάθεια, καταλογίζοντας η μια πλευρά στην άλλη, σχέδιο διάλυσης και υπονόμευσης του κόμμματος.

Αναλυτικά κατέγραψε το Capital.gr, τις τοποθετήσεις και το κλίμα στη χθεσινή ΠΓ

Η κασσελάκεια πλευρά βέβαια, επιμένει στον προσωπικό της καημό: Υπονόμευσαν εξαρχής τον πρόεδρο, τον φοβούνται, θέλουν με αντικαταστατικό τρόπο να τον πετάξουν έξω, και λοιπά που ακούγονται ήδη εδώ και πολλές εβδομάδες. 

Η πλειοψηφία πάντως, μιλά ανοιχτά για σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη και εξυπηρέτησης του αφηγήματος της Ν.Δ. 

Grosso modo, το κλίμα για τον έκπτωτο, συνοψίζεται σε μια φράση του Γιάννη Ραγκούση, κατά την τοποθέτησή του στη χθεσινή συνεδρίαση: Το δίλημμα είναι ” ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης”. 

Η Όλγα Γεροβασίλη, απερίφραστα μίλησε για “plan B” του έκπτωτου και των συνοδοιπόρων του, να δημιουργήσει το δικό του κομμα, νέο φορέα. Καταλύτης σε αυτή τη διαπίστωση ήταν φυσικά η δημιουργία του παράλληλου μητρώου στελεχών από τον Κασσελάκη.

Η “σφραγίδα”, άρα η χρηματοδότηση που έχει εξασφαλισμένη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά και δεν επιτρέπουν να πάει αμαχητί η πλευρά Κασσελάκη από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος – παρά τον αποκλεισμό του. 

Είναι ενδιαφέρον πάντως, πως παρότι η απόφαση για απόρριψη της υποψηφιότητάς του, ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία από την προηγούμενη Κενρική Επιτροπή, υπάρχουν μέλη της ΠΓ, όπως ο Πάνος Ρήγας ( έχει διατελέσει και γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ), που επιμένει να μην αναγνωρίζει τις αποφάσεις των Οργάνων και αναπαράγει – και στα Όργανα- το αφήγημα Κασσελάκη, πως “‘όλα θα τα κρίνει το συνέδριο”. 

Κοινώς, όταν πραγματοποιηθεί ( προς ώρας επιμένουν στον τρέχοντα προγραμματισμό για τις 8.11), το Σώμα μπορεί να ανατρέψει τις αποφάσεις των Οργάνων, αναβαπτίζοντας τον έκπτωτο.

Άνοιξαν οι πύλες της διάσπασης

Την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη η διελκυστίνδα “σε ποιον θα μείνει ο μουτζούρης του χάους”, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , ορκισμένοι υποστηρικτές Κασσελάκη, απείλησαν ευθέως με διάσπαση του κόμματος, εάν ο εκπτωτος δεν … αποκατασταθεί κομματικά. 

Ο βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς, στενός συνοδοιπόρος Κασσελάκη ήδη από την αρχή της εκλογής του στην προεδρία, μίλησε ανοιχτά για διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ εάν φθάσει μέχρι τέλους ο αποκλεισμός Κασσελάκη από την κούρσα διαδοχής: 

“Αν αποκλειστεί κάποια υποψηφιότητα, προφανώς δεν έχω θέση στον ΣΥΡΙΖΑ” είπε, “Ναι, προφανώς θα ανεξαρτητοποιηθώ”, συμπλήρωσε και εν κατακλείδι, κάτέληξε με προειδοποίηση διάλυσης:   “δεν είναι σημαντικό το τι θα κάνω εγώ, σημαντικό είναι ότι θα φύγει ο μισός κόσμος και παραπάνω του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ιδίας “κοπής”, η παρέμβαση και του έτερου υποστηρικτή Κασσελάκη στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, κερκυραίου βουλευτή Αλέξανδρου Αυλωνίτη: 

“Αν είναι υποψήφιος και δεν εκλεγεί, όλοι εμείς θα μείνουμε στο κόμμα μας, αν δεν είναι υποψήφιος που το θεωρούμε συνταρακτικό στοιχείο για ένα αριστερό κόμμα, κάποιοι από εμάς θα φύγουμε και ένας εξ αυτών είναι μπροστά σας” δήλωσε , προειδοποιώντας και εκείνος με διάσπαση : “Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα υπάρξουν αποχωρήσεις για να μην πω ότι θα πάρει τη μορφή διάσπασης”. 

 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ