Το “Μαιευτήριο”: Μία σκοτεινή κωμωδία για τα αναπάντητα ερωτήματα της ύπαρξης

dd

Η σκοτεινή κωμωδία “Μαιευτήριο” του Έλληνα συγγραφέα και ακτιβιστή Θανάση Τριαρίδη, παρουσιάζεται στο θέατρο Τ στη Θεσσαλονίκη, από σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και  έως τις 17 Νοεμβρίου, κάθε Παρασκευή-Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00.

Όπως τόνισε η κα Κατερίνα Κασελίμη, ηθοποιός, το έργο φωτίζει την αιώνια κτηνωδία της εξουσίας που προσπαθεί να ελέγξει τη λαχτάρα του ανθρώπου να μάθει και να ορίσει το μέλλον του.

Ο κ. Στέλιος Βραχνής Σκηνοθέτης, αναφέρθηκε στον συγγραφέα, ο οποίος, όπως είπε, είναι γνωστός για τα έργα του που εστιάζουν σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, αμφισβητώντας τις βεβαιότητες μιας ολόκληρης γενιάς και αναδεικνύοντας τις αδυναμίες της.

Στον θάλαμο αναμονής μιας μαιευτικής κλινικής, τέσσερα ζευγάρια περιμένουν να γεννήσουν το παιδί τους, για το οποίο όλα φαίνονται προαποφασισμένα: άρτια υγεία, σπουδαία καριέρα και μακροζωία. Ωστόσο, για όλα τα παιδιά που θα γεννηθούν σήμερα έχει ήδη οριστεί το ίδιο ανομολόγητο μέλλον.

Ο σκηνοθέτης φωτίζει το φουτουριστικό έργο του Θανάση Τριαρίδη, τοποθετώντας τους οχτώ ηθοποιούς του σε ένα βομβαρδισμένο τοπίο, μετέωρους στον απόηχο ενός πολέμου, αναμένοντας να μάθουν αν τα παιδιά τους θα ζήσουν ή θα γίνουν τα θύματα της επόμενης σφαγής.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ