Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου του “ΟΧΙ” από την ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων

greece-history-flags-1-1280-1200x480

Σε τροχιά τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου μπαίνει η Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων, με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να γνωστοποιεί το πρόγραμμα των εορτασμών.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα θα γιορταστεί και φέτος στο Βόλο το ηρωικό έπος του 1940, τιμώντας τη γενιά που με αγώνες και θυσίες δόξασε την Ελλάδα, προσθέτοντας λαμπρές σελίδες στην Ιστορία της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 25ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Φωταγώγηση των Δημόσιων, Δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν. Π. Δ. Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Στις 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες στα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, προκειμένου να τονιστεί η μεγάλη σημασία της Εθνικής Επετείου στην ιστορική πορεία του Έθνους.

Στις 12.00 το μεσημέρι οι μαθητές, σπουδαστές, πρόσκοποι, οδηγοί, φορείς και σύλλογοι θα αποτίσουν φόρο τιμής από μαθητές, στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου.

Την 28η Οκτωβρίου

α) Ώρα 07.30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει τους δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβικά θούρια και εμβατήρια.

β) Ώρα 08.00: Επίσημη έπαρση Σημαίας.

γ) Ώρα 11.00: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος (Προσέλευση επισήμων μέχρι ώρα 10.55).

δ) Ώρα 11.30: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, στη παραλία του Βόλου.

ε) Ώρα 12.00: Παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία της πόλης, Τμημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Σχολείων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Σωμάτων Οδηγών και Προσκόπων μετά Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

στ) Ώρα 17.00: Επίσημη υποστολή Σημαίας

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου υπεύθυνοι ορίζονται:

α) Μαρία Καραγεωργίου του αρμόδιου Γραφείου των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων.

β) Αιμιλία Κραβαρίτη από τον Δήμο Βόλου.

γ) Υπεύθυνος της παρέλασης: Σταμάτης Μπένης, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, συνεπικουρούμενος από εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας και Α/θμιας Εκπαίδευσης.

δ) Την παρέλαση θα παρουσιάσουν: Χρυσάνθη Βουτσά, Γεώργιος Τουφεξής, Αικατερίνη Κολοκοτρώνη και Βασίλειος Κλείτσας (συνταξιούχοι και εν ενεργεία εκπαιδευτικοί της Β/θμιας Εκπαίδευσης).

Για την εκδήλωση της 25ης Οκτωβρίου στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων υπεύθυνος ορίζεται ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Ιωάννης Στεργιόπουλος.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ