7 μέθοδοι για να εξαλείψεις την μυρωδιά του σκύλου στο σπίτι

7 μέθοδοι για να εξαλείψεις την μυρωδιά του σκύλου στο σπίτι

Τα αγαπάς, τα προσέχεις και επιθυμείς να είναι ευτυχισμένα και υγιή. Ωστόσο, χωρίς να το καταλαβαίνουν, τα σκυλιά μπορεί να προκαλούν πολλές από τις οσμές στο σπίτι σου. Δες 7 τρόπους για να τις εξαλείψεις από τον χώρο σου.

1. Λούσε τον σκύλο σου:

Αρχικά, είναι σημαντικό να μην παραμελείς την καθαριότητα του σκύλου σου. Όσο περισσότερα μαλλιά έχει, τόσο πιο πολύ “σκουπίζει” τους δρόμους και τόσο πιο έντονη είναι η μυρωδιά του. Γι’ αυτό, θα πρέπει να τον λούζεις τακτικά. Σε γενικές γραμμές, αν ο σκύλος σου έχει μεσαίο ή παχύ τρίχωμα, είναι καλό να τον κάνεις μπάνιο κάθε 4-6 εβδομάδες (λίγο πιο συχνά αν έχει λερωθεί). Φρόντισε να χρησιμοποιήσεις ειδικό σαμπουάν και ζήτησε οδηγίες από τον κτηνίατρό σου.

2. Πλύνε το κρεβάτι και τα καλύμματα του κατοικίδιου ζώου:

Τα σκυλιά είναι πολύ γλυκά όταν κουλουριάζονται στο κρεβάτι τους και τρίβουν τη μουσούδα τους στα σκεπάσματα. Ωστόσο, οι περιοχές όπου περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας είναι αυτές που συγκεντρώνουν τις περισσότερες οσμές. Είναι καλό να πλένεις τακτικά τα κλινοσκεπάσματα του κατοικίδιου, τουλάχιστον κάθε 4-6 εβδομάδες, ανάλογα με το τρίχωμα και το μέγεθός του. Όσον αφορά το κρεβάτι του, μπορείς να το καθαρίζεις (ίσως όχι τόσο συχνά) με ένα βρεγμένο πανί ή να το ψεκάζεις με ειδικά καθαριστικά. Φυσικά, αν ο σκύλος μπαίνει και στο δικό σου κρεβάτι, είναι σημαντικό να προσέχεις και τη δική του καθαριότητα.

3. Σκούπιζε τακτικά με ηλεκτρική σκούπα:

Η χρήση ηλεκτρικής σκούπας είναι προφανής όταν έχεις κατοικίδιο στο σπίτι, αλλά αξίζει να το επαναλάβουμε: όσο πιο συχνά τη χρησιμοποιείς, τόσο πιο αποτελεσματικά απομακρύνεις τις τρίχες του και μειώνεις τις δυσάρεστες οσμές. Είναι σημαντικό να μην περιορίζεσαι μόνο στα δάπεδα, αλλά να καθαρίζεις και έπιπλα, κουρτίνες, στρώματα και ταπετσαρίες. Επίσης, φρόντισε να αλλάζεις τα φίλτρα της τακτικά.

4. Απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του σκύλου χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα:

Η χρήση της μαγειρικής σόδας είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Ρίξε μια μικρή ποσότητα πάνω σε έπιπλα και χαλιά, άφησέ την να δράσει για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια αφαίρεσέ την με την ηλεκτρική σκούπα. Πριν τη χρησιμοποιήσεις, όμως, είναι καλό να ελέγξεις τις ετικέτες των υφασμάτων για τυχόν προειδοποιήσεις σχετικά με τη χρήση καθαριστικών ή μαγειρικής σόδας.

5. Απόκτησε έναν ατμοκαθαριστή:

Εκτός από την ηλεκτρική σκούπα, οι καθαριστές ατμού αποτελούν μια αποτελεσματική λύση για την εξάλειψη της μυρωδιάς του σκύλου. Το ζεστό νερό και οι υδρατμοί θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις σε βάθος τυχόν λεκέδες και να ανανεώσεις την ατμόσφαιρα του χώρου σου. Αν δεν διαθέτεις έναν, μπορείς να ζητήσεις από κάποιον συγγενή ή φίλο να σου δανείσει τον δικό του.

6. Το λευκό ξύδι θα εξαλείψει την οσμή του σκύλου:

Το λευκό ξύδι αποτελεί εξαιρετικό καθαριστικό για το σπίτι. Σε ένα μπουκάλι, αναμειγνύεις ίσες ποσότητες λευκού ξυδιού και νερού. Ανακινείς καλά το μείγμα, ψεκάζεις τις επιφάνειες και τις σκουπίζεις με ένα καθαρό πανί. Επίσης, μπορείς να μουλιάσεις τα κλινοσκεπάσματα σε διάλυμα ξυδιού, αλλά μην ξεχάσεις να τα πλύνεις κανονικά μετά.

7. Χρησιμοποίησε μια συσκευή καθαρισμού αέρα:

Ένας καθαριστής αέρα εξαλείφει τα βακτήρια από την ατμόσφαιρα του σπιτιού και συμβάλλει στην ανανέωσή της. Βεβαιώσου ότι τον τοποθετείς κοντά σε περιοχές όπου οι οσμές του σκύλου σου είναι πιο έντονες, όπως π.χ. δίπλα στο κρεβάτι του ή κοντά στο δικό σου.

Τέλος, αν βρίσκεσαι σε βιασύνη και επιθυμείς να εξαλείψεις πιθανές οσμές, μπορείς να αξιοποιήσεις διάφορα φυσικά αρώματα και αιθέρια έλαια, όπως το έλαιο ευκαλύπτου και τα έλαια από εσπεριδοειδή.

Πηγή: govastileto.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ