Nvidia: Γιατί θα είναι η πρώτη Big Tech που θα φτάσει σε κεφαλαιοποίηση 4 τρισ. δολαρίων –

Nvidia: Αύξηση πωλήσεων κατά 262% το πρώτο τρίμηνο

Την εβδομάδα που μας πέρασε, οι επενδυτές μάζεψαν μετοχές που είχαν υποβαθμιστεί, και έτσι οδήγησαν τη Nvidia σε υψηλό ρεκόρ. Ένα ισχυρό Outlook για την Taiwan Semiconductor (TSMC) ήταν αρκετό για να αναζωογονήσει τον ενθουσιασμό της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς η αυξανόμενη εμπιστοσύνη στην έκρηξη της ΑΙ επισκίασε τις υποτονικές προβλέψεις του προμηθευτή ημιαγωγών ASML και τις αναφορές για ανώτατα όρια εξαγωγών προηγμένων τσιπ τεχνητής νοημοσύνης σε ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Nvidia: Η απρόσμενη «υπερδύναμη» που χρειάζεται για να χτίσεις μια επιχείρηση

Η Nvidia έκλεισε την εβδομάδα με πάνω από 138 δολάρια ανά μετοχή, ανεβάζοντας την χρηματιστηριακή της αξία στα 3,39 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο μετά την Apple. Αλλά αυτό μπορεί να μην διατηρηθεί για πολύ. Αρκετοί ειδικοί αναλυτές δηλώνουν ότι υπάρχει αυξανόμενη εμπιστοσύνη πως ο γίγαντας των ημιαγωγών θα είναι η πρώτη εταιρεία Big Tech που θα φτάσει σε αποτίμηση 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Nvidia αυτή την εβδομάδα ανέβασε τη χρηματιστηριακή της αξία στα 3,39 τρισεκατομμύρια δολάρια

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό», δήλωσε στο Yahoo!Finance ο Ram Ahluwalia, Διευθύνων Σύμβουλος της Lumida Wealth Management. «Η ζήτηση για τσιπ GPU είναι μεγάλη και βλέπετε ότι οι πρώτοι χρήστες αρχίζουν να αποκτούν κάποια απόδοση επένδυσης».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, τροφοδότησε το ράλι της μετοχής νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού περιέγραψε τη ζήτηση για τα νέα τσιπ Blackwell ως «τρελή».

Ακόμη και εν μέσω της εκπληκτικής υπεραπόδοσης της μετοχής, ο διευθυντής χαρτοφυλακίου T. Rowe Price, Tony Wang, δήλωσε ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να «υποτιμούν συνεχώς» τις δυνατότητες ανάπτυξης της Nvidia. Βλέπει «εξαιρετική» ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη που καθιστά «σίγουρα δυνατό» ο γίγαντας των τσιπ να περάσει πρώτα αυτό το όριο των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τις επόμενες εβδομάδες, τα κέρδη από άλλες εταιρείες της «Magnificent Seven» θα δώσουν στους επενδυτές καλύτερη εικόνα για την κυριαρχία της Nvidia στην αγορά. Η Meta, η Amazon, η Alphabet (μητρική της Google) και η Microsoft, που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 40% των εσόδων του κατασκευαστή ημιαγωγών, έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν να επενδύουν στην τεχνητή νοημοσύνη.

Το περασμένο τρίμηνο, οι δαπάνες της Meta, της Alphabet και της Microsoft ανήλθαν συνολικά σε περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Amazon ανακοίνωσε ότι οι δαπάνες κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους πιθανότατα θα ξεπεράσουν τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο.

Nvidia: «Ευκαιρία γενιάς»

Ο αναλυτής της BofA, Vivek Arya, ο οποίος βλέπει τη Nvidia ως μια «ευκαιρία γενιάς», αναφέρει σχολιασμούς κεφαλαιουχικών δαπανών από κορυφαία data centers  μεταξύ των λόγων που θεωρεί ότι η Nvidia «ενισχύει τη θέση της».

Ο Arya αύξησε τον στόχο τιμής του για τον Νvidia στα 190 δολάρια αυτή την εβδομάδα, υποδηλώνοντας ένα ράλι σχεδόν 40% από την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής.

Ο Arya και η ομάδα του ανέφεραν επίσης την ισχυρή προοπτική ζήτησης της TSMC ως θετική. Η TSMC – κορυφαίος προμηθευτής για τη Nvidia και άλλους κολοσσούς, συμπεριλαμβανομένης της Apple – προκάλεσε ένα ράλι σε όλο τον κλάδο αφού σημείωσε άλμα άνω του 50% στα καθαρά έσοδα για το τρίτο τρίμηνο και προέβλεψε αύξηση εσόδων για ολόκληρο το έτος σχεδόν 30%.

Ασφαλώς, τα νούμερα του τρίτου τριμήνου της Big Tech θα είναι ένα κρίσιμο τεστ για τη Nvidia και κλειδί για τη δυναμική της μετοχής  της βραχυπρόθεσμα. Οποιαδήποτε απογοήτευση στα σχέδια δαπανών για AI θα μπορούσε να οδηγήσει σε αστάθεια για τη Nvidia και την ευρύτερη αγορά των μικροτσίπ.

Αλλά αν συμβεί αυτό, το sell-off μπορεί να μην διαρκέσει πολύ. Ο ιδρυτής της Niles Investment Management, Dan Niles, δήλωσε πρόσφατα στο Yahoo Finance ότι παραμένει “ταύρος” για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της Nvidia.

«Έχουμε αρκετά χρόνια επενδύσεων σε τεχνητή νοημοσύνη πριν φτάσουμε στον κορεσμό ή σε ένα πιο ώριμο τοπίο τεχνητής νοημοσύνης», είπε ο Niles. «Θα δείτε τα έσοδα της Nvidia να διπλασιάζονται τα επόμενα αρκετά χρόνια και νομίζω ότι θα δείτε τη μετοχή να διπλασιάζεται στο ίδιο χρονικό διάστημα».

Η μετοχή της Nvidia έχει σημειώσει ράλι 21% μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, ανεβάζοντας τα κέρδη της στο 179%  σε ετήσια βάση μέχρι σήμερα.

Πηγή: ot.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ