Οι Προκλήσεις και οι Λύσεις για την Ολοκληρωμένη…

Οι Προκλήσεις και οι Λύσεις για την Ολοκληρωμένη...

Η ανάγκη ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδάτινων πόρων, ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τόσο την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίας με θέμα “Διαχείριση Υδάτων”  στο Olympia Forum V. Η συζήτηση συντονίστηκε από τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ, Νίκος Ανδρίτσος με τη συμμετοχή σημαντικών επιστημόνων και ειδικών, όπως ο CEO HVA International, Μιλτιάδης Γκουζούρης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sychem, Δρ. Αλέξανδρος Υφαντής και ο Senior Project Manager Deltares, Petrus Christian Letitre. 

Οι ομιλητές ανέλυσαν διεξοδικά το πολυσύνθετο ζήτημα του νερού, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα δεν έγκειται στην έλλειψη φρέσκου νερού, αλλά στη διαχείρισή του. Ο κ. Γκουζούρης επεσήμανε ότι “υπάρχει η αντίληψη πως το νερό είναι μία πηγή που εξαντλείται, όμως στην πραγματικότητα ανακυκλώνεται. Το κλειδί είναι η διαχείρισή του. Απαιτεί καθημερινή και συστηματική ενασχόληση, καθώς και σωστή προετοιμασία”.

Ο Δρ Αλέξανδρος Υφαντής αναφέρθηκε στο “μη συμβατικό νερό” και στους τρόπους που μπορούμε να παράγουμε νερό για άρδευση, τονίζοντας ότι οι μη συμβατικοί πόροι νερού είναι βιώσιμοι και μπορούν να αξιοποιηθούν εκεί όπου υπάρχει ανάγκη.

Ο Senior Project Manager της Deltares, Petrus Christian Letitre, παρουσίασε τη φιλοσοφία και τις συνεργασίες της εταιρείας. “Τα προϊόντα που αναπτύσσουμε τα μοιράζουμε ανοιχτά με πολλούς συνεργάτες σε ολόκληρο τον κόσμο. Σημαίνουσες είναι οι διαφορετικές μορφές επεξεργασίας και πάντα χρειαζόμαστε διαφορετικές λύσεις”, είπε μεταξύ των άλλων και στάθηκε στις χρηματοδοτήσεις σε ότι αφορά την λειτουργία και την συντήρηση ενός έργου και όχι μόνο στην φάση του οικοδομήματος. 

Το Olympia Forum V συνδιοργανώνεται από την εφ. “Πατρίς” και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ