Βόρεια Κορέα: Εικόνες με στρατιώτες να προετοιμάζονται σε στρατόπεδο της Ρωσίας

Βόρεια Κορέα: Εικόνες με στρατιώτες να προετοιμάζονται σε στρατόπεδο της Ρωσίας

Στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα έχουν βιντεοσκοπηθεί να παραλαμβάνουν στολές και εξοπλισμό σε κέντρο εκπαίδευσης στην ανατολική Ρωσία, σύμφωνα με το CNN.

Οι εικόνες αυτές φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις αναφορές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NIS) της Νότιας Κορέας ότι 1.500 στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα έχουν μεταφερθεί για στρατιωτική εκπαίδευση με σκοπό να αναπτυχθούν στην Ουκρανία.

Τα βορειοκορεατικά στρατεύματα πιστεύεται ότι λαμβάνουν εκπαίδευση πριν σταλούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία, κάτι που θεωρείται σαφές σημάδι των ολοένα και θερμότερων σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και της Πιονγιάνγκ.

googletag.cmd.push(function() );

Σε ένα βίντεο που δόθηκε στο CNN από τον ουκρανικό κυβερνητικό οργανισμό, Ουκρανικό Κέντρο Στρατηγικής Επικοινωνίας και Ασφάλειας Πληροφοριών, φαίνονται πολλοί στρατιώτες να περιμένουν στην ουρά για να παραλάβουν τις στολές τους.

Οι στρατιώτες εκτιμάται ότι μιλούν στα κορεατικά, αν και η χαμηλή ποιότητα του ήχου εμπόδισε την πλήρη κατανόηση των συζητήσεών τους, αναφέρει το CNN.

Κατά την άφιξή τους στη Ρωσία, οι Βορειοκορεάτες νεοσύλλεκτοι κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις για τα μεγέθη σε στολές, παπούτσια κλπ.

Σε ένα αντίγραφο του ερωτηματολογίου που είδε το CNN, το πάνω μέρος του εντύπου είναι γραμμένο στα ρωσικά ενώ οι διάφορες επιλογές μεγέθους είναι γραμμένες στα κορεατικά.

Βόρεια Κορέα

Το ερωτηματολόγιο που δημοσιεύει το CNN

Ένα άλλο βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο εντοπίστηκε από το CNN, έδειχνε στρατεύματα να φθάνουν στο πεδίο εκπαίδευσης Sergeevka, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Κίνα.

Στο βίντεο ακούγεται στο βάθος ένας Ρώσος ομιλητής να λέει «δεν μπορούμε να τους βιντεοσκοπήσουμε», πριν προσθέσει: «Υπάρχουν περισσότεροι… υπάρχουν εκατομμύρια από αυτούς εδώ. Εδώ είναι οι νέες ενισχύσεις. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Υπάρχουν κι άλλοι».

Βόρεια Κορέα – Άμεση εμπλοκή στον πόλεμο

Εάν επιβεβαιωθούν αυτά τα στοιχεία φαίνεται, σύμφωνα με το CNN, πως δικαιώνονται οι ανησυχίες του Κιέβου για το ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να εμπλακεί άμεσα στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την εμβάθυνση της συμμαχίας της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας, λέγοντας σε σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα ότι «χιλιάδες» βορειοκορεατικά στρατεύματα κατευθύνονται προς τη Ρωσία.

«Από τις πληροφορίες που έχω ετοιμάζουν 10.000 στρατιώτες, χερσαίες δυνάμεις, τεχνικό προσωπικό», δήλωσε ο Ζελένσκι στους δημοσιογράφους, περιγράφοντας την εξέλιξη αυτή ως «επείγουσα», την οποία είχε θέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν προηγουμένως ότι η Βόρεια Κορέα θα στείλει συνολικά 12.000 στρατιώτες, αν και ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβανόταν στη δήλωση της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που η Βόρεια Κορέα κάνει μια σημαντική παρέμβαση σε μια διεθνή σύγκρουση. Παρά το γεγονός ότι διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο με 1,2 εκατομμύρια στρατιώτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν εμπειρία σε μάχη.



Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ