5 φράσεις που «εκφράζουν» κάθε ευτυχισμένο ζευγάρι

5 φράσεις που «εκφράζουν» κάθε ευτυχισμένο ζευγάρι

Η σχέση απαιτεί συνεργασία. Αυτές οι φράσεις θα σας υποστηρίξουν στην προσωπική σας ανάπτυξη, καθώς και στην εξέλιξή σας ως ζευγάρι.

1. «Είναι φυσικό να αισθάνεσαι έτσι»:

Το ότι μπορεί να μην έχεις τις ίδιες απόψεις με τον/την σύντροφό σου σε μια διαφωνία, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να αναγνωρίσεις και να σεβαστείς τα συναισθήματά του/της.

Η κατανόηση της οπτικής του/της μπορεί να είναι ανακουφιστική, καθώς υποδηλώνει ότι διαθέτετε ενσυναίσθηση και ότι είστε πρόθυμοι να επιλύσετε το ζήτημα.

Θα υπάρχουν στιγμές που θα επιθυμείτε να βρείτε ένα κοινό τόπο με τον σύντροφό σας ή τουλάχιστον να κατανοήσετε όσα εκφράζει.

Με το να λες «Ας βρούμε μια μέση λύση» ή «Πιστεύω ότι η άποψή σου είναι λογική», δείχνεις ότι ακούς τον σύντροφό σου και δεν προσπαθείς απλώς να επιβάλεις τη δική σου γνώμη.

2. «Βοήθησέ με να κατανοήσω»:

Ακόμα και τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια δεν είναι απαλλαγμένα από τις διαφωνίες.

Συχνά, υποθέτουμε το νόημα όσων μας λέει ο/η σύντροφός μας, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να εννοεί κάτι διαφορετικό από αυτό που εμείς ερμηνεύουμε ή πιστεύουμε.

Εάν ο/η σύντροφός σου αντιδρά με τρόπο που δεν καταλαβαίνεις, πες του/της ότι πραγματικά επιθυμείς να κατανοήσεις τι τον/την απασχολεί.

Η σαφής επικοινωνία αποτελεί τον βασικό παράγοντα για την επίλυση των συγκρούσεων και τη δημιουργία μιας ισχυρής συναισθηματικής σύνδεσης.

3. «Λυπάμαι για τη συμμετοχή μου σε αυτό»:

Όταν αποδέχεσαι την ευθύνη για το κομμάτι που σου αναλογεί, ενισχύεις τις πιθανότητες να αναλάβει και ο σύντροφός σου την ευθύνη για το δικό του κομμάτι.

Έτσι, μπορείτε και οι δύο να εστιάσετε το χρόνο και την ενέργειά σας στην εύρεση μιας λύσης, αντί να κατηγορείτε ο ένας τον άλλον και να διαφωνείτε σχετικά με την προέλευση του προβλήματος.

4. «Αναζητώ ηρεμία»:

«Σταματήστε τη φωτιά» – Χρησιμοποίησε τις παρακάτω εκφράσεις όταν τα συναισθήματα είναι έντονα και δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις.

  • «Αυτή τη στιγμή χρειάζομαι τη βοήθειά σου»
  • «Απλώς άκουσέ με αυτή τη στιγμή και προσπάθησε να κατανοήσεις»
  • «Μπορώ να ζητήσω μία αγκαλιά;»
  • «Αυτό έχει μεγάλη σημασία για μένα. Σε παρακαλώ, άκουσέ με»
  • «Δεν το εννοούσα. Μπορώ να ανακαλέσω αυτό που είπα;»

5. «Σε ευχαριστώ πολύ»:

«Σ’ ευχαριστώ για τον καφέ που μου ετοιμάζεις το πρωί. Μου φτιάχνεις τη μέρα!» – Μια υγιής σχέση χρειάζεται την έκφραση της ευγνωμοσύνης.

Πρέπει να εκτιμούμε και να παρατηρούμε με την ίδια ευχέρεια τα θετικά και τα καλά στοιχεία του συντρόφου μας, όπως συνήθως κάνουμε με τα αρνητικά.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι το «ευχαριστώ» θα πρέπει να εκφράζεται ακόμη και στις πιο απλές, καθημερινές ενέργειες.

Πηγή: govastileto.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ