ΑΕΚ VS ΠΑΟΚ: Το αήττητο της Ένωσης και οι Θεσσαλονικείς που ψάχνουν την πρώτη μεγάλη νίκη της σεζόν (vids)

ΑΕΚ VS ΠΑΟΚ: Το αήττητο της Ένωσης και οι Θεσσαλονικείς που ψάχνουν την πρώτη μεγάλη νίκη της σεζόν (vids)

Η «Opap Arena» είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ένα ακόμη σπουδαίο παιχνίδι, με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (20:30) στο ντέρμπι της όγδοης αγωνιστικής της Super League. Ένα ματς που ενδέχεται να αλλάξει τις ισορροπίες στην κορυφή της βαθμολογίας καθώς σε περίπτωση που οι «ασπρόμαυροι» δεν φύγουν με διπλό από τη Νέα Φιλαδέλφεια, το σκηνικό στις πρώτες θέσεις θα διαφοροποιηθεί για άλλη μία φορά φέτος.

(Σχεδόν) άτρωτη η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στα δύο χρόνια που το νέο γήπεδο της Ένωσης έχει ανοίξει τις πύλες του, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βέβαια δεν έχει περάσει και πολύ καλά καθώς τρεις φορές έφυγε ηττημένη και στην τελευταία της επίσκεψη κατάφερε να «κλέψει» τον βαθμό στο φινάλε. Έναν βαθμό που στην οικονομία των πλέι οφ αποδείχθηκε υπερπολύτιμος, ωστόσο, στην πορεία του ΠΑΟΚ ως την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δύο νίκες με 2-0 και ένα 4-0 στα πλέι οφ της σεζόν 2022-23 ήταν μέχρι τότε ο απολογισμός στην «Opap Arena», με την ΑΕΚ να επιβάλλει τον δικό της νόμο. Γενικότερα η Ένωση με τον Ματίας Αλμέιδα κυριαρχεί στα ντέρμπι (κυρίως) εντός έδρας όπου σε αυτά τα δύο χρόνια έχει μόλις μία ήττα, εκείνη από τον Ολυμπιακό την χρονιά που κατέκτησε τελικά το νταμπλ. Κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει να τη νικήσει.

Η μεγάλη διαφορά ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες έδειξε τη δύναμή της στο 2-0 επί του Παναθηναϊκού, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πόσο σοβαρή είναι σε αυτά τα ματς, σε αντίθεση με εκείνα κόντρα στους θεωρητικά μικρούς. Αυτά που της στέρησαν πέρσι σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα ενώ και φέτος η ΑΕΚ έχει πετάξει ήδη επτά βαθμούς που δεν αποκλείεται να τους… κλαίει και πάλι στο τέλος.

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει με τον ΠΑΟΚ. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος οι πρωταθλητές Ελλάδος κάνουν τη δουλειά κόντρα στους «μικρούς», αλλά αυτό που τους πληγώνει μέχρι στιγμής στη σεζόν είναι ότι δεν έχουν πανηγυρίσει τη νίκη σε ένα μεγάλο παιχνίδι. Και αυτό θέλουν να σταματήσει απόψε κόντρα στην ΑΕΚ.

Στα δύο ντέρμπι στην Τούμπα με Παναθηναϊκό και Άρη ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός και πήρε μόλις έναν βαθμό, αποκλείστηκε από τη Μάλμε στα προκριματικά του Champions League με ισοπαλία και ήττα, έχασε με 3-1 από τη Γαλατασαράι στην Πόλη αν και στάθηκε καλά ενώ ηττήθηκε εντός έδρας και από την Στεάουα στο Europa League. Στον ΠΑΟΚ θέλουν να πάρουν μία νίκη σε ένα ντέρμπι ώστε να βάλουν τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί, αλλά γνωρίζουν πως η αποστολή τους θα είναι πολύ δύσκολη.

Τα βλέμματα στους προπονητές

Η ΑΕΚ είναι πληγωμένη μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό ενώ για πρώτη φορά φέτος αναμένεται να παραταχθεί πλήρης. Ο ΠΑΟΚ θα έχει τον Τόμας που του έλειψε πολύ, δεν θα έχει τον Τισουντάλι, με τον Λουτσέσκου να προβληματίζεται καθώς σημαντικοί του ποδοσφαιριστές έχουν χάσει πολλές προπονήσεις. Αλμέιδα και Λουτσέσκου (5-2 μπροστά στις νίκες ο «Πελάδο») έχουν προσφέρει πολλές συγκινήσεις στις μονομαχίες τους αυτά τα δύο χρόνια και έχουν δείξει πως κανείς από τους δύο δεν αντέχει να χάνει από τον άλλο.

Αμφότεροι έχουν τα «όπλα» τους σε αυτό το μεγάλο ραντεβού και άπαντες περιμένουν με αγωνία να τα εμφανίσουν στον αγωνιστικό χώρο της «Opap Arena». Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιος χάσει, αν υπάρξει ηττημένος, θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλή γκρίνια τις επόμενες μέρες. Όπως και να ‘χει πάντως, τίποτα δεν κρίνεται ακόμη καθώς το πρωτάθλημα έχει πάρα πολύ δρόμο.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Ελλάδα οι πρώτοι Έλληνες από τη Γάζα

| in.gr

in.gr | Ταυτότητα Διαχειριστής – Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη Ιδιοκτησία – Δικαιούχος…