Δωρεά οργάνων: Ζωή σε άλλους έδωσε με τον θάνατό της 66χρονη λήπτρια στην Κρήτη

Δωρεά οργάνων: Ζωή σε άλλους έδωσε με τον θάνατό της 66χρονη λήπτρια στην Κρήτη

Μια συγκινητική ιστορία κρύβει η δωρεά οργάνων που έλαβε χώρα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ. Εκεί μια 66χρονη που ήταν η ίδια λήπτρια έμελλε να δώσει ζωή σε άλλους με τον θάνατό της.

Η 66χρονη είχε κάνει μεταμόσχευση κερατοειδών πριν από επτά χρόνια και έμελλε με τον θάνατό της να γίνει και η ίδια δότρια

Όπως αναφέρει το ekriti.gr, η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν επί 12 ημέρες στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) έπειτα από ανακοπή καρδιάς που είχε υποστεί.

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών, δυστυχώς η υγεία της δεν βελτιωνόταν. Όταν λοιπόν διαπίστωσαν ότι η κατάσταση ήταν πλέον μη αναστρέψιμη καθώς επιβεβαιώθηκε  ο εγκεφαλικός θάνατος της ασθενούς, ενημέρωσαν σχετικά την οικογένειά της.

Δωρεά οργάνων: Η μεγάλη απόφαση

Έπειτα από το πρώτο σοκ μπροστά στην επικείμενη απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου, η οικογένεια της 66χρονης πήρε τη σπουδαία και γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανά της. Έτσι από λήπτρια οργάνων – συγκεκριμένα κερατοειδών – πριν από περίπου επτά χρόνια, η 66χρονη γυναίκα έγινε δότρια.

Άμεσα συντονίστηκε υπό την εποπτεία του ΕΟΜ η διαδικασία λήψης των οργάνων. Σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η μεταφορά των νεφρών της 66χρονης στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα.

Πρόκειται για την 13η δωρεά οργάνων που γίνεται στα νοσοκομεία του Ηρακλείου από την αρχή του έτους και για την 9η στο ΠΑΓΝΗ.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ