Κασσελάκης: Η απάντηση στην έλλειψη δημοκρατίας δεν είναι ποτέ η φυγή, ούτε η διάσπαση

«Το διακύβευμα πλέον είναι αν ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος του κόμματος μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Το διακύβευμα πλέον είναι αν ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος του κόμματος μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην Πτολεμαΐδα.

«Πρέπει να μιλάτε και να μιλάτε δυνατά. Είμαστε η πλειοψηφία σε αυτή τη χώρα που θέλει την πρόοδο. Και μην σας αφήσει κανείς να πιστέψετε διαφορετικά», κάλεσε τους υποστηρικτές του.

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στη «μάχη χαρακωμάτων» που βρίσκεται σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας στο επίκεντρο τον ίδιο.

googletag.cmd.push(function() );

«Ξέρω ότι είστε απογοητευμένοι και από τα τεκταινόμενα στο κόμμα μας. Ξέρω πολύ καλά ότι η εικόνα είναι απωθητική. Ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχει μια θολούρα για το πώς όλο αυτό προέκυψε. Και ξέρω ότι πολλοί από εσάς δεν μπορείτε να πιστέψετε τις αντιδημοκρατικές αποφάσεις που παίρνονται μπροστά στα μάτια μας», ανέφερε αρχικά.

Για να υπογραμμίσει ότι «η απάντηση στην έλλειψη δημοκρατίας δεν είναι ποτέ η φυγή. Ούτε είναι η διάσπαση. Η απάντηση είναι περισσότερη δημοκρατία. Και αυτό σας καλώ να κάνουμε μαζί. Να μην το βάλετε κάτω. Να μην ακούτε τη λάσπη τους. Να μην ακούτε τις κατηγορίες τους. Βλέπετε το μόνο που έχουν να προσφέρουν. Δυστυχώς για την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι μόνο προσωποπαγές μίσος».

«Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας»

«Απέναντι σε αυτό, εμείς θα παρουσιάσουμε ξεκάθαρες, ρηξικέλευθες προτάσεις που έπρεπε ένα προοδευτικό, ανεξάρτητο κόμμα να είχε βγάλει χρόνια μπροστά. Και συγχρόνως, θα αναδιοργανώσουμε το κόμμα μας. Επιτέλους να ολοκληρωθεί το σύνθημα το οποίο κληρονόμησα από τον Αλέξη Τσίπρα, το οποίο είναι ‘πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας’», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

Όπως ανέφερε, «έγινε ένα βήμα το 2022» και προσέθεσε: «Η πρότασή μου για σας είναι ξεκάθαρη. Να πάρετε εσείς τη δύναμη της συμμετοχής, της απόφασης και της εξουσίας στο κόμμα. Να καταρτίζετε εσείς με την ψήφο σας τα ψηφοδέλτιά σας, όλα τα ψηφοδέλτιά σας. Για ποιο λόγο να επιλέγετε τους υποψήφιους βουλευτές σας, μέσω ισορροπιών σε μια Πολιτική Γραμματεία, με ‘κονέ’ στο γραφείο προέδρου; Αυτό δεν δημιουργεί φραξιονισμό και παραγοντισμούς; Τέλος αυτό!», υπογράμμισε.

«Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να οργανωθούμε για αυτό το συνέδριο. Διότι προφανώς το διακύβευμα στο συνέδριο δεν είναι καν η άρση εμπιστοσύνης μιας Κεντρικής Επιτροπής, που εξελέγη το 2022 με το εκλεκτορικό σώμα του 2019. Δεν είναι καν εάν αυτή η άρση εμπιστοσύνης πρέπει να επικυρωθεί ή όχι», σημείωσε.

Για να καταλήξει πως «το διακύβευμα πλέον είναι αν ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος του κόμματος μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος. Έχουμε ξεχάσει και αυτά που ξέρουμε. Άρα λοιπόν είναι διακύβευμα δημοκρατίας και δεν αξίζει στην Αριστερά η κηλίδα της έλλειψης δημοκρατίας στην εκλογή από τη βάση και τον πρόεδρό της. Πρέπει να σταθούμε απέναντι σε αυτό, στο συνέδριο».

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ